avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj la o luna dupa reluare activitate concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj la o luna dupa reluare activitate concediu creștere copil

Buna ziua Cu Aproape o luna in urma mi-am reluat activiatea după concediu creștere copil. Firma la care lucrez insa acum îmi sugerează ca din cauza lipsei de activitate sa intru in preaviz după care in somaj. Este legal acest lucru? Mai mult decât atât deoarece nu exista activitate in aceasta perioada se pare ca nici nu voi primi salariu pe luna in care am fost angajata si nici pe perioada preavizului. Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: cronnos , utilizator 11:04, 8 Aprilie 2011
Da, este legal acest lucru ... angajatorul poate decide concedierea pentru desfiintarea postului in aceste situatii.
1. Va poate concedia prin desfiintarea postului si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Dar trebuie sa va plateasca salariul pe toata perioada pana la concediere.
tudorvaleriu a scris:

....
2. Dar trebuie sa va plateasca salariul pe toata perioada pana la concediere.


Plus salarii compensatorii ...:) .... o mica completare ;)
Daca in CCM aplicabil angajatorului se prevad si salarii compensatorii atunci le veti primi si pe acestea.
Daca in termeni amiabili nu se rezolva situatia si ei totusi refuza plata (salariului, plus compensatorii) situatia se poare rezolva doar in instanta? Din cauza lipsei de actvitate in firma in luna in care am fost reangajata nu am lucrat efectiv in firma nici o zi (lucru valabil atat pentru mine cat si pentru ceilalti cativa salariati ai societatii). Acest lucru le da totusi dreptul legal de a refuza plata salariului pe luna trecuta si pentru perioada urmatoare de preaviz?

Alte discuții în legătură

Somajul - ce presupune pentru angajator radulescuoctav radulescuoctav Buna ziua, As dori sa angajez pe cineva pentru o luna pentru a putea primi somaj. Persoana are peste 10 ani de cand lucreaza la locul de munca de unde ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic carodum63 carodum63 Buna seara, Avem un tatic care se prezinta la lucru dupa terminarea CIC. Problema este ca firma noastra nu mai lucreaza in perioada 14.12.2009-- 01.03.2010 ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil,cand m-am reintors la serviciu angajatorul mi-a zis sa-mi dau demisia,eu i-am zis sa ma bage in somaj ... (vezi toată discuția)