avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate florentincristea

Activitate florentincristea

Buna seara!

Am nevoie de un sfat cu privire la obtinerea unor documente de proprietate pentru un imobil pe care il detin parintii mei si care ulterior imi va fi vandut mie.
Exista un teren obtinut de la CAP printr un Act de Vanzare si Act de Dare in Plata datat 02.02.1978, in suprafata de 250 mp (diferenta pana la suprafata reala se oprea de catre CAP din camp). Din masuratori terenul are o suprafata de 1.376 mp. Exista un Plan Parcelar facut de Primarie in urma cu multi ani din care reiese ca terenul are o suprafata de 1.160 mp (la acea vreme se masura cu ruleta nu cu aparatura de acum). Pe acest teren a fost construita o casa pentru care exista Autorizatie de Constructie emisa in anul 1981. Ce demersuri trebuie sa fac pentru a obtine un document de proprietate pentru imobilul compus din casa si terenul aferent? Avem eliberat de Primarie o Adeverinta din care reiese ca au fost platite taxele si impozitele pentru perioada 1981-2020 pentru casa de locuit si teren in suprafata de 1.000 mp. Totodata Primaria a eliberat si un certificat fiscal din care reiese valoarea de impozitare pentru casa si dependinte. In unele cazuri vecinii au facut un Contract de Vanzare Cumparare Sub Semnatura Privata intre parinti si copii, iar ulterior au cerut in Instanta o Hotarare prin care sa fie recunoscut acest act. In alte localitati s au facut documente de proprietate in baza Ordinului Prefectului. Din cate am inteles nu se mai pot face acte de proprietate pentru imobile in baza Ordinului Prefectului. Care ar fi calea legala prin care sa obtinem documente pentru proprietate asa cum este ea in realitate din masuratori? Multumesc mult.
multumesc frumos pentru raspunsuri. voi citi articolele indicate de dvs, citesc si procesul verbal si apoi il voi contesta
salut

in ziua de 28.09.2012 in jurul orelor 9 am parcat masina in sectorul 1 bucuresti pe strada mexic in dreptul cladirii cu nr 3 pe traotuar. in jurul orelor 18 am constatat ca masina imi fusese ridicata de politia locala si societatea transauto servicii ridicare iar pentru eliberarea autoturismului a trebuit sa platesc 434 lei. amenda pentru contraventie fiind de 280 lei respectiv 140 lei in 48 de ore. motivul aplicarii sanctiuniisi ridicarii autoturismului fiind ca am parcat pe trotuar si nu am lasat minim 1 metru liber pentru acces pietonal. spatiu ramasese insa nu stiu daca era 1 m mai putin sau mai mult. pot contesta procesul verbal de contraventie in instanta? am sanse de castig? si cum recuperez contravaloarea taxei de ridicare a autoturismului. multumesc frumos pentru raspunsuri
am trimis din nou cerere catre administratie sa imi restituie intreaga suma insa ei nu raspund ca refuza restituirea, doar ca imi dau diferenta dintre taxa de poluare si prima inmatriculare. in acest caz pot sa ma adresez tribunalului daca nu am refuzul lor clar pe care sa il contest?

daca se ocupa cineva de astfel de spete si doreste sa preia si acesta cauza il rog sa ma contacteze pe e-mail sau telefon sa stabilim detaliile
florentincristea@yahoo.com tel 0768414929 sau 0721330080
am primit astazi raspunsul la cererea mea. imi solicita sa prezint documentele de provenienta ale masini, etc si sa comunic contul si banca unde sa imi vireze diferenta intre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare. ce ma sfatuiti sa fac?
desi nu am primit raspunsul oficial in cele 30 zile, astazi am primit de la un angajat al administratiei financiare budesti, care locuieste la mine in localitate, un nr de telefon de la juridic sa vorbesc in legatura cu raspunsul la solicitarea mea de restituire taxa. am dat telefonul respectiv si am vorbit cu persoana care se ocupa de restituiri, si cu jurista care de fapt nu mi a spus nimic decat mi a dat o alta persoana la telefon. mi s a spus ca imi pot da inapoi diferenta intre taxa de inmatriculare care a fost cam 5800 lei si taxa de poluare in viguare. asta insemnand cam 1500 lei. nelamurirea mea este urmatoarea, daca le as da contul in care sa imi vireze suma respectiva 1500 lei, pot risca sa pierd restituirea taxei integrale? ce ma sfatuiti sa fac? decat sa recuperez 1500 lei si sa pierd cei 5800 mai bine merg in instanta, zic eu. astept pareri avizate sau de la persoane care s au intalnit cu situatia asta. multumesc pentru interesul acordat subiectului
sincer la asta ma astept si eu, insa ramane sa ajung acolo. momentan vreau sa vad raspunsul pe care il voi primi. odata acceptata chemarea in judecata in instanta, nu se mai poate spune ca este tardiva plangerea? asta la un termen ulterior ma refer.
salut,

in urma cu 3 ani am inmatriculat masina personala platind taxa de prima inmatriculare aproximativ 1700 euro. in urma cu putin timp am vorbit cu cineva care a reusit sa recupereze aceasta taxa. ii urmez exemplul si am trimis catre administratia financiara unde am achitat taxa cerere pentru restituirea acesteia. urmeaza sa primesc un raspuns si ulterior va urma, cred eu, un proces in contencios administrativ. nelamurirea mea este urmatoarea. am inteles ca trebuia sa solicit banii in cel mult 3 ani de la plata taxei, eu am solicitat dupa acesta perioada. se mai pot face demersurile sau nu se va mai incadra in termen oricum? exista posibiliatetea sa solicit instantei repunerea in termen? cum trebuie sa procedez. multumesc aniticipat