avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demersuri pentru obtinerea de documente proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demersuri pentru obtinerea de documente proprietate casa si teren cumparat de la C.A.P.

Buna seara!

Am nevoie de un sfat cu privire la obtinerea unor documente de proprietate pentru un imobil pe care il detin parintii mei si care ulterior imi va fi vandut mie.
Exista un teren obtinut de la CAP printr un Act de Vanzare si Act de Dare in Plata datat 02.02.1978, in suprafata de 250 mp (diferenta pana la suprafata reala se oprea de catre CAP din camp). Din masuratori terenul are o suprafata de 1.376 mp. Exista un Plan Parcelar facut de Primarie in urma cu multi ani din care reiese ca terenul are o suprafata de 1.160 mp (la acea vreme se masura cu ruleta nu cu aparatura de acum). Pe acest teren a fost construita o casa pentru care exista Autorizatie de Constructie emisa in anul 1981. Ce demersuri trebuie sa fac pentru a obtine un document de proprietate pentru imobilul compus din casa si terenul aferent? Avem eliberat de Primarie o Adeverinta din care reiese ca au fost platite taxele si impozitele pentru perioada 1981-2020 pentru casa de locuit si teren in suprafata de 1.000 mp. Totodata Primaria a eliberat si un certificat fiscal din care reiese valoarea de impozitare pentru casa si dependinte. In unele cazuri vecinii au facut un Contract de Vanzare Cumparare Sub Semnatura Privata intre parinti si copii, iar ulterior au cerut in Instanta o Hotarare prin care sa fie recunoscut acest act. In alte localitati s au facut documente de proprietate in baza Ordinului Prefectului. Din cate am inteles nu se mai pot face acte de proprietate pentru imobile in baza Ordinului Prefectului. Care ar fi calea legala prin care sa obtinem documente pentru proprietate asa cum este ea in realitate din masuratori? Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
florentincristea, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate mseptimiu mseptimiu Incerc sa va redau pe scurt situatia prin care trece socrul meu si implicit familia. Tatal lui , adica C.V. a cumparat un teren in anii \\\'40 pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului silviusis silviusis Eposibil ca pe acelasi teren sa existe si un act de propietate si un ordin al prefectului pentru doua persoane diferite? Cine are competenta sa anuleze un ... (vezi toată discuția)