avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters194687

Activitate ContSters194687

Răspuns la discuția Probleme cu chiriasul
olimpia_ilie a scris:

Din moment ce nu aveti niciun contract de locatiune cum demonstrati ca va este dator si cum il puteti obliga sa va dea o suma de bani fara niciun act. Din pacate, dumneavoastra sunteti cel care nu s-a conformat legii. Ori incercati sa va intelegeti cu omul ori veti plati datoriile facute de chirias care sunt mult mai mari decat taxele pe care le-ati fi platit la stat.
PS: desi nu s-a pus problema aceasta, aveti grija la bunurile chiriasului, luati legatura cu acesta si inapoiati-le pt ca altfel v-ati putea trezi si cu o plangere penala pt furt.

Doamna lucrurile chiriasului se afla in apartamentul celui care l-a inchiriat. ce tot spune-ti de furt
Răspuns la discuția Probleme cu chiriasul
Da am postat aici fiindca persoana in cauza este o cunostiinta si m-am gandit ca cineva l-ar putea sfatuii avand in vedere ca nu stiu exact ce sa-i raspund pe aceasta speta. Mai putin conteaza ce am mutat si cum...omul are nevoie de un sfat!
Răspuns la discuția Furt calificat
Legea produce efecte doar pentru viitor nu si pentru trecut
Am mutat acest subiect fiindca a fost postat de domnul vlady's pe un alt forum insa nu a primit un raspuns pertinent. Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut daca chiriasul nu mi-a mai achitat chiria de 3 luni de zile si mi-a lasat la intretinere o datorie de 27 mil. Mentionez ca astazi l-am surprins cand isi facea bagajele sa fuga. Dupa o discutie mai incinsa mi-a spus ca pleaca o ora sa faca rost de bani. Binenteles ca nu mi-a mai raspuns la telefon si nici nu s-a mai intors. Avand in vedere ca cheile apartamentului au ramas la el am decis sa inlocuiesc yala. In momentul de fata lucrurile acestuia se afla in apartament inchuiate cu o noua yala. Marea problema este ca nu am documente (contract incheiat cu acesta) si implicit nu a fost declarat la fisc. Ce e de facut in continuare? Daca sparge usa si isi i-a lucrurile? Chiar nu stiu ce e de facut, am vrut sa renunt la bani pt. chirie, macar sa plateasca intretinerea dar nu e chip de intelegere. Singurul document pe care il am este un contract care a incetat anul trecut incheiat cu acesta la o agentie imobiliara.
Răspuns la discuția procura
In cazul in care ROI-ul prevede sa va i-au portofelul cand depune-ti un document, inseamna ca sunt exonerat de orice raspundere?
Alin Popescu a scris:

Ce frumoase sunt lucrurile in teorie :). Numai ca scopul forumului e sa ii invatam pe oameni cum sa se descurce in lumea reala, nu in carti. Si eu sunt curios cu ce raspuns se va intoarce omul de la institutia in cauza.

Inca o sugestie. Retinuto se scrie cu cratima. Adica, retinut-o. Pentru ca acel "o" se refera la ea, la procura, retinuta de oamenii in cauza.

Numai bine.
Va recomand un forum de gramatica, treaba cu dreptul nu prea va prinde.
Original care v-a fost retinut...Cand veti cere inapoi originalul procurii intrebati si temeiul juridic in baza caruia au retinuto.
Off topic: domnule Alin Popescu, credeam ca raspunsurile pe acest forum sunt formulate in temeiul unor prevederi legale nu dupa cum crede fiecare sau cum ar suna mai logic....cu referire la raspunsul dumneavostra cel cu expertiza grafologica, nu prea am inteles legatura cu subiectul deschis.
Alin Popescu a scris:

@jaguarxkr: o simpla copie n-o sa-i ajute niciodata. Pentru ca, fara indoiala, nimeni nu poate face expertiza grafologica pe o copie xerox. Asa ca sustinerea dvs. nu prea e ok. Singurul document care poate fi expertizat in viitor, daca s-ar pune aceasta problema, ar fi procura in cauza. Pe care, daca nu o retin, nu prea mai pot garanta ca fac rost de ea in viitor, daca e nevoie sa poata spune ca au dat diploma unei anumite persoane.

Inca o sugestie, recunosc, fara legatura cu subiectul. "retineti" e fara cratima. Cratima se pune doar daca ne referim la persoana a doua, plural, un soi de imperativ. "Tu retine-ti din salariu o parte...".

Numai bine.

Domnule adiministrator, in cazul in care procura respectiva deserveste mai multor institutii, va rog sa-mi comunicati cum vor pastra fiecare institutie originalul?
emilgaby a scris:

deci sa inteleg k nu au nicio baza legala de a retine procura

Evident nu au nici o baza legala de a retine procura, insa acestea sunt dispozitiile interne pe care le primesc cei care primesc/elibereaza documente. In cazul in care procura a fost emisa pentru un singur scop, iar acesta a fost indeplinit, faptic nu va mai este necesara. In cazul in care procura a fost emisa pentru a servi mai multor problematici aceasta va este in continuare necesara in original pana la stingerea ultimului obiectiv. In oricare din cazurile prezentate, nu exista baza legala pentru retinerea acesteia. Cand spun baza legala ma refer la un act care impune norme ,,act normativ''.
gi_jane2 a scris:

deci... dvs ati fost imputernicita sa ridicati de la unitatea de invatamant foaia matricola sau ma rog.. ce acte aveati de ridicat. daca v-au eliberat actele, procura ramane la ei

Nu este adevarat, nu au voie sa retina procura, dovada o face-ti dumneavostra prin procura ca aveti calitate de a ridica documentele respective, asa cum am precizat cel mult pot solicita o copie!!!