Am mutat acest subiect fiindca a fost postat de domnul vlady's pe un alt forum insa nu a primit un raspuns pertinent. Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut daca chiriasul nu mi-a mai achitat chiria de 3 luni de zile si mi-a lasat la intretinere o datorie de 27 mil. Mentionez ca astazi l-am surprins cand isi facea bagajele sa fuga. Dupa o discutie mai incinsa mi-a spus ca pleaca o ora sa faca rost de bani. Binenteles ca nu mi-a mai raspuns la telefon si nici nu s-a mai intors. Avand in vedere ca cheile apartamentului au ramas la el am decis sa inlocuiesc yala. In momentul de fata lucrurile acestuia se afla in apartament inchuiate cu o noua yala. Marea problema este ca nu am documente (contract incheiat cu acesta) si implicit nu a fost declarat la fisc. Ce e de facut in continuare? Daca sparge usa si isi i-a lucrurile? Chiar nu stiu ce e de facut, am vrut sa renunt la bani pt. chirie, macar sa plateasca intretinerea dar nu e chip de intelegere. Singurul document pe care il am este un contract care a incetat anul trecut incheiat cu acesta la o agentie imobiliara.
Da am postat aici fiindca persoana in cauza este o cunostiinta si m-am gandit ca cineva l-ar putea sfatuii avand in vedere ca nu stiu exact ce sa-i raspund pe aceasta speta. Mai putin conteaza ce am mutat si cum...omul are nevoie de un sfat!
Sfatul meu ar fi sa nu mai spuna la nimeni ca ar fi inchiriat apartamenul fara a plati impozit la stat, s-ar putea ca pe langa prejudiciul produs de chirias sa il mai oblige si statul sa plateasca impozit pe venitul obtinut din chirie . Daca cunostinta ta ar fi avut un contract de locatiune inregistrat la finante ar fi putut prin instanta sa isi recupereze chiria si cheltuielile restante, dar in cazul de fata eu nu vad o solutie legala.
Din moment ce nu aveti niciun contract de locatiune cum demonstrati ca va este dator si cum il puteti obliga sa va dea o suma de bani fara niciun act. Din pacate, dumneavoastra sunteti cel care nu s-a conformat legii. Ori incercati sa va intelegeti cu omul ori veti plati datoriile facute de chirias care sunt mult mai mari decat taxele pe care le-ati fi platit la stat.
PS: desi nu s-a pus problema aceasta, aveti grija la bunurile chiriasului, luati legatura cu acesta si inapoiati-le pt ca altfel v-ati putea trezi si cu o plangere penala pt furt.