avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea ..
Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si proprietari. Suntem cu plata chiriei la zi, doar ca am intarziat cu plata la intretinere pe doua luni, deoarece facturile la utilitati au fost mai mari .. Proprietarul ne-a sunat vineri si a spus sa platim urgent intretinerea si pe data de 15 (cand expira plata chiriei) sa parasim apartamentul .. Ne-am conformat si am promis ca platim tot pana pe 15 si plecam ....
Problema este ca, ieri ne-a sunat si a zis ca vine sa ia cheia, noi sa plecam pe unde stim si cand platim la zi ne inapoiaza lucrurile.... Tot ceea ce este in acel apartament de la mobila, electrocasnice, electrice .. etc. este al nostru... Datoria pe care o avem la ei este in jur de 550 lei... Ne-am conformat pentru ca nu suntem oameni carora le place scandalul ... ne-am luat cateva haine si cateva carti pentru scoala pentru fetita noastra si am plecat la sora mea...
Este legal ceea ce au facut ei ? Noi astazi sau maine cel tarziu platim tot, dar ei au zis ca ne acorda doar o zi sa strangem tot si sa plecam... si asta e cam greu. Ce ar trebui sa facem ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Horatiu , utilizator 11:55, 15 Februarie 2014
Incercati sa expuneti situatia ca pe parcursul contractului de locatiune ati achitat toate obligatiile,ca situatia actuala este o exceptie si incercati sa subliniati ca in contractul de locatiune nu exista prevazuta sechestrarea bunurilor ,masura proprietarului neavand temei legal
La intrarea in apartament ati incheiat PV cu bunurile existente ?
Nu exista achitata garantie ?
Nu am facut nici un proces verbal pentru bunurile existente deoarece noi am inchiriat apartamentul nemobilat si neutilat. Am dat garantie echivalentul a o luna de chirie, dar proprietarul zice ca aceasta acopera facturile la curent, gaz care trebuie sa vina .. plus aceasta saptamana care practic este platita de catre noi ...
Nu va lasati pacaliti!

1. In contract e trecut sau nu termen de preaviz? Daca este atunci cereti-i sa-l respecte.
2. Daca aveti acel contract (chiar daca nu l-a dus la fisc dar e semnat si de el si de dvs e f.valabil) inseamna ca stati LEGAL acolo deci nu poate sa va evacueze de pe o zi pe alta. De fapt puteti sa schimbati yala si sa-i radeti in nas si trebuie sa va evacueze dupa ce obtine o hotarare judecatoreasca definitiva.
3. Daca vine la usa si face scandal sunati la 112 si cereti protectia politiei. Daca e chiar lipsit de bun simt puteti solicita politiei un proces verbal si sa-l acuzati de tulburare de posesie.

Inca odata: nu va lasati intimidati sau pacaliti!
Bafta!
Avand un contract de inchiriere prin care se mentioneaza ca apartamentul este nemobilat, nu are nici un drept asupra bunurilor, sa le sechestreze. Vine in conflict cu legea. Tot in aceeasi ordine de idei, nu are dreptul sa va ceara cheia imobilului( nu sunteti obligat sa i-o dati, umbla la intimidare) si nici evacuarea daca nu a facut rezilierea contractului in baza nerespectarii de catre dvs. a unei clauze din contract. Chiar si dupa reziliere, evacuarea dvs. se va face numai prin executare silita. Pentru a nu ajunge la deteriorarea relatiei proprietar-chirias, este bine sa va discutati cu proprietarul, sa-i explicati ca restanta este temporara si intr-un termen stabilit de comun acord, achitati datoria . Stiti, "vorba dulce, mult aduce."
pe perioada contractului, cheltuielile de intretinere va apartin. daca plecati inopinant lasandu-le neachitate, el ramane pagubit sau le poate recupera doar prin instanta. care va va pune sechestru pe bunuri. ca sa nu se mai complice, a facut-o el. imprumutati-va la prieteni(daca aveti credit)platiti-va restantele si gata. eu, ca proprietar am pierdut astfel peste 2300 lei cu tot cu contract la afp. un maximilian de la shelter security m-a pagubit cu jumatate din suma, tot cu povesti din astea.

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)