Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea ..
Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si proprietari. Suntem cu plata chiriei la zi, doar ca am intarziat cu plata la intretinere pe doua luni, deoarece facturile la utilitati au fost mai mari .. Proprietarul ne-a sunat vineri si a spus sa platim urgent intretinerea si pe data de 15 (cand expira plata chiriei) sa parasim apartamentul .. Ne-am conformat si am promis ca platim tot pana pe 15 si plecam ....
Problema este ca, ieri ne-a sunat si a zis ca vine sa ia cheia, noi sa plecam pe unde stim si cand platim la zi ne inapoiaza lucrurile.... Tot ceea ce este in acel apartament de la mobila, electrocasnice, electrice .. etc. este al nostru... Datoria pe care o avem la ei este in jur de 550 lei... Ne-am conformat pentru ca nu suntem oameni carora le place scandalul ... ne-am luat cateva haine si cateva carti pentru scoala pentru fetita noastra si am plecat la sora mea...
Este legal ceea ce au facut ei ? Noi astazi sau maine cel tarziu platim tot, dar ei au zis ca ne acorda doar o zi sa strangem tot si sa plecam... si asta e cam greu. Ce ar trebui sa facem ?
Multumesc tuturor pentru raspuns.
Cheile le-am dat proprietarului deoarece nu am vrut sa chemam politie ca sa iasa scandal, nu e tocmai omul cu care se poate cadea la o intelegere..cred ca a fost o greseala din partea noastra, dar faptul e consumat.
Ce ne macina insa este ca, daca ii platim si restul (aprox.150 lei) nu mai vedem nimic din lucrurile noastre ... a spus ca vine si sta cu noi doua ore sa caram tot. Doua ore dureaza doar desfacutul mobilelor ... cum credeti ca ar trebui sa procedam ??
Luati multi prieteni, cat mai multi si cat mai vanjosi, cu dvs cand va duceti la mutare. Fiti politicosi dar fermi. Sau folositi o firma de mutari.
Nu are cum sa va forteze sa ii lasati lucruri ale dvs daca ati platit tot, daca o face chemati politia pt jefuire.
PS: Ca vad ca sunteti cam moale: daca incepe cu prostii inainte sa terminati scoaterea lucrurilor din casa chemati politia inainte sa va dea afara si sa inchida usa si sa plece de acolo! Sunati adica la 112 si nu iesiti din apartament..