avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea ..
Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si proprietari. Suntem cu plata chiriei la zi, doar ca am intarziat cu plata la intretinere pe doua luni, deoarece facturile la utilitati au fost mai mari .. Proprietarul ne-a sunat vineri si a spus sa platim urgent intretinerea si pe data de 15 (cand expira plata chiriei) sa parasim apartamentul .. Ne-am conformat si am promis ca platim tot pana pe 15 si plecam ....
Problema este ca, ieri ne-a sunat si a zis ca vine sa ia cheia, noi sa plecam pe unde stim si cand platim la zi ne inapoiaza lucrurile.... Tot ceea ce este in acel apartament de la mobila, electrocasnice, electrice .. etc. este al nostru... Datoria pe care o avem la ei este in jur de 550 lei... Ne-am conformat pentru ca nu suntem oameni carora le place scandalul ... ne-am luat cateva haine si cateva carti pentru scoala pentru fetita noastra si am plecat la sora mea...
Este legal ceea ce au facut ei ? Noi astazi sau maine cel tarziu platim tot, dar ei au zis ca ne acorda doar o zi sa strangem tot si sa plecam... si asta e cam greu. Ce ar trebui sa facem ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Horatiu , utilizator 11:55, 15 Februarie 2014
Legea da mai multe drepturi chiriasului decît proprietarului (dv. v-ar conveni sa fiti in postura lui?);incercati sa-i lasati un bun(ex.televizorul)drept gaj
Sa o credeti dumneavoastra ca legea da dreptate mai multa chiriasului decat proprietarului. Si eu m-am confruntat cu o problema asemanatoare numai ca eu aveam un contract de comodat cu proprietarul spatiului comercial unde functionam si la fel eram cu platile la utilitati la timp si plus ca ii plateam chirie la negru. Cand l-am rugat frumos pe proprietar sa imi faca contract de inchiriere inregistrat la fisc , raspunsul lui a fost ca noaptea a intrat in magazinul meu ,fara acordul meu , mi-a schimbat butucul de la usa de acces in magazin si mi-a luat absolut totul de acolo, bunuri in valoare de peste 40.000 lei noi. Am facut plangere pentru : TULBURARE DE POSESIE, FURT,doua dosare la numar si credeti dumneavoastra ca cele doua dosare care le-am facut impotriva proprietarului sau solutionat in favoarea mea? Niciodata. Am parcurs toate etapele dosarului cu dovezi solide si cu martori , am dovedit politistului ca proprietarul a savarsit fapte penale pentru care trebuie pedepsit, dar avand in vedere ca suntem intr-un orasel micut de provincie unde toti se cunosc intre ei , totul s-a redus la NUP , iar PRIM PROCURORUL mi-a spus-o verde in fata ca statul roman nu are nimic de castigat din acest conflict si ca atare daca vreau sa imi fac dreptate sa ma duc in instanta pe civil. Asa ca zicala ,, AI BANI FACI ORICE'' se adevereste. Chiar daca ai dreptate si o poti dovedi cu acte si dovezi, daca nu ai bani si cunostinte nu rezolvi nimic.
In contract este trecut termen de preaviz 30 zile. Noi suntem afara de 4 zile, aveam chiria platita pana pe 15 februarie, el ne-a scos afara pe 10. Am achitat aproape integral datoriile ( a mai ramas o luna de intretinere care inca nu s-a afisat) si lucrurile noastre sunt tot in apartament cu cheia la el (proprietar), noi stam acum la o sora de-a mea ...
Vrem doar sa ne recuperam lucrurile, dansul a spus ca imediat ce achitam si aceasta suma (cca. 140 lei) vine ne deschide si sa ne caram lucrurile in termen de cateva ore .. adica mobila dintr-un apartament cu 3 camere, combina frigorifica, etc ...intelegere nu a existat din partea lui ... i-am spus ca achitam tot pana la sf. acestei saptamani, dar nu a vrut sa auda ..
Pai acum cum/cu ce sa va mai ajutam?
V-am dat niste sfaturi, de ce nu le-ati aplicat?
Platiti si diferenta si luati-va lucrurile si terminati relatia.
Sau daca mai aveti o copie de la cheie reintrati si cereti-i sa respecte preavizul...
Atata timp cat aveti un contract de inchiriere legal, cheile ( toate ) trebuiau sa fie la dvs. atata timp cat sunteti sub contract. Cine v-a pus sa-i dati cheile ? Platiti datoria si va intrati in drepturile de chiriasi.

Alte discuții în legătură

In luna februarie am inchiriat un apartament pe care l-am inregistrat ... camelian camelian In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct. Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)