avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că acumulase datorii și i-am reținut lucrurile până la plata lor. Mi-a făcut plângere penală, ce s-ar putea întâmpla?

Am avut un chiriaș pe care l-am scos afară din cauza neplatii chiriei si a datoriilor si i-am spus ca-n momentul în care aduce banii își vede lucrurile. Eu de fapt sunt prietenă proprietarului, imi știa doar numele mic si mi-a facut plângere la poliție. Problema e ca am fost sunata de la poliție sa-mi spuna ca este o plângere pe numele meu dupa care m-a întrebat cum ma cheamă. Ce fel de plângere ar putea fi fără nume si adresa doar cu un prenume si un nr de telefon? Si ce s-ar putea intampla? Proprietarul nu era în tara la momentul respectiv si nici acum nu este.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca dvs. aveati mandat din partea proprietarului sa inchiriati si sa actionati mai departe asa cum ati aratat, atunci nu este nicio problema.
Daca nu aveati un mandat in acest sens, atunci ramane de vazut ce vizeaza plangerea facuta si in functie de incadrarea juridica a faptei, veti putea afla ce s-ar putea intampla mai departe.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mandat avea, fie el si verbal, nu asta e problema. Problema e ca nu dam oamenii afara din casele lor fara o hotarare judecatoreasca si nu retinem lucrurile lor tot in lipsa unei hotarari.
In plangerea penala se dau datele care sunt cunoscute, indiferent de care sunt acelea. Uneori nu se cunoaste numele deloc, de exemplu, nu are relevanta.
Incercati sa va impacati cu el. Si daca era casa dv. asa nu trebuia procedat.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
Am incercat sa ne înțelegem, după 2 luni a spus că are banii si sa ne întâlnim da facem schimbul dar când am fost fata în fața s-a răzgândit, a vrut doar lucrurile fără să dea banii. În casa nu mai putea stă deoarece gazul era tăiat de 2zile iar în ziua când am dat-o afară tăiase si curentul, asta fiind în februarie. Eu doar am întrebat cum se poate face o plângere cuiva daca stii doar numele mic si atât, fără nici o adresa sau alte detalii. Si poliția sa te sune sa te întrebe cum te cheamă chiar nu am mai inteles. Multumesc
Nu imi e clar ce anume sa va spun, v-am raspuns la intrebare: in plangere se dau informatiile pe care le are victima. Daca stie doar prenume, asta da. Daca stie doar nr, de tel, asta da. Daca nu stie nimic, face o descriere a faptasului. Da, politia afla apoi exact toate datele faptasului.
Cred ca va axati pe chestiuni care nu sunt importante. Inteleg ca el nu vrea sa se impace, inca odata, incercati sa va impacati, e in interesul dv. Sunt lucrurile lui, dati-i omului lucrurile, nu i le puteti retine fara o decizia judecatoreasca, miroase a furt.
Contactati un avocat, chemati omul la negocieri. Lasati cum a facut plangerea, e ok cum e facuta, nu mai conteaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu doar am întrebat cum se poate face o plângere cuiva daca stii doar numele mic si atât, fără nici o adresa sau alte detalii.

Cateodata nu stii nici atat.. te bate unul in piata.. mergi la politie si reclami, nu ii ceri numele intreg, adresa si datele din buletin sa ii faci plangere.. mergi la politie, zici ce s-a intamplat si unde si politia il gaseste pe respectivul prin ce mijloace poate.
Ar trebui sa va concentrati pe fapta.
Probbail ca vor incerca sa va impace sa claseze cazul.. ala sa dea banii, dvs lucrurile.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Se considera.. jonelsorel jonelsorel fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)