avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se considera..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se considera..

fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil (obligatie stipulata in contract) ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: jonelsorel , utilizator 10:47, 12 Iulie 2009
care ar fi totusi inselaciunea?
Neplata chiriei nu este infractiunea de inselaciune ci o incalcare a unei obligatii contractuale , pentru neindeplinirea careia puteti cere rezilierea contractului . In caz de neeexecutare , locatorul poate cere si executarea silita .
buna ziua
nu este fapta penala ci puteti cere rezilierea contractului de inchiriere pentru neplata chiriei neindeplinirea unei caluze din contract.
jonelsorel a scris:

fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil (obligatie stipulata in contract) ?

Multumesc anticipat.


Neplata chiriei de catre un chirias nu reprezinta,nici "fapta",nici infractiune.Aceasta situatie se poate solutiona pe cale civila printr-o actiune in pretentii
Dupa cum mi-a explicat un consilier legal, inselaciunea ar consta in cazul de fata in angajamentul chiriasului in a plati niste bani, angajament mincinos, neonorat (aproape cuvintele lui).

Legally, iarta-mi necunostinta, in ce ar consta executarea silita - actiunea judecatoreasca de recuperare a sumelor datorate ?

Multumesc inca o data tuturor.

Alte discuții în legătură

Daune interese revenire precizãri cioarec carmen cioarec carmen În cazul rezilierii unui contract de închiriere pentru neplata chiriei de chiriaş (chiriaşul are construite clăriri pe terenul proprietarului) cum poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Chiriasul meu nu mai plateste nimic. cum scap de el? corinana corinana Indraznesc sa va prezint si cazul meu. Eu am o garsoniera inchiriata, am contract inregistrat la FISC, cu suma reala, sunt cu totul in regula. Problema e ca, ... (vezi toată discuția)