avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul meu nu mai plateste nimic. Cum scap de el?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul meu nu mai plateste nimic. Cum scap de el?

Indraznesc sa va prezint si cazul meu. Eu am o garsoniera inchiriata, am contract inregistrat la FISC, cu suma reala, sunt cu totul in regula. Problema e ca, dupa ce am primit cateva luni chiria OK, acum am ajuns in urmatoarea situatie: chiria neplatita de 2 luni, utilitatile de 5 luni, iar intretinerea de un an (ce-i drept, sume mici). Gazele nici nu le-am mai verificat de cand or fi neplatite. Chiriasul nu raspunde la telefon, iar in rarele ocazii cand raspunde argumenteaza cu motive puerile de ce nu are bani sa plateasca si promite invariabil ca lucrurile se vor rezolva candva. Cum procedez in continuare? Cui trebuie sa ma adresez pentru evacuare intrucat am ajuns la capatul rabdarii? Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez ca sa scap de el cat mai rapid si cu pagube cat mai mici?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:59, 26 August 2009
buna seara
o actiune in rezilierea contractului de inchiriere sau chiar evacuarea .
Trebuie reziliat contractul pe care l-ati incheiat cu chiriasul dvs.
Ar trebui totusi sa aveti in vedere in conditii permite acest lucru contactul de inchiriere pe care l-ati semnat.
In ipoteza in care ati semnat o fituica de genul celei care va este data de fisc ...
Va trebui inainte de toate sa il notificati pe chirias cu privire la neindeplinirea obligatiilor contractuiale.
Apoi ... sa introduceti o actiune in care sa solicitati rezilierea contractului motivat de neaindepolinirea obligatiilor contractuale cu un capat de cerere subsidiar de evacuare.
Sigur .. daca aveti un alt tip de contract va trebui sa va raportati la contractul pe care l-ati semnat cu chiriasul dvs.

Trebuie efectuate urmatoarele etape:
1. notificarea prin executor, prin care i se pune in vedere ca daca nu isi indeplineste obligatiile contractuale in termen de 3,5 zile ( alegeti dvs. termenul), il veti actiona in judecata;
2. cerere de chemare in judecata avand urmatoarele capete de cerere: a) rezilierea contractului de inchiriere; b) plata tuturor sumelor datorate: chirie , utilitati;
3) evacuarea chiriasului din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)
Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)