avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat afară chiriașul unui prieten pentru că acumulase datorii și i-am reținut lucrurile până la plata lor. Mi-a făcut plângere penală, ce s-ar putea întâmpla?

Am avut un chiriaș pe care l-am scos afară din cauza neplatii chiriei si a datoriilor si i-am spus ca-n momentul în care aduce banii își vede lucrurile. Eu de fapt sunt prietenă proprietarului, imi știa doar numele mic si mi-a facut plângere la poliție. Problema e ca am fost sunata de la poliție sa-mi spuna ca este o plângere pe numele meu dupa care m-a întrebat cum ma cheamă. Ce fel de plângere ar putea fi fără nume si adresa doar cu un prenume si un nr de telefon? Si ce s-ar putea intampla? Proprietarul nu era în tara la momentul respectiv si nici acum nu este.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Perfect, daca e lege intre parti ambii sunt obligati sa-i respecte prevederile, ca urmare nerespectarea lor atrage rezilierea automata, cum este mentionata in text, indiferent de vointa partilor. Mai precis se revine la situatia dinainte de semnare. Daca chiriasul refuza cedarea dreptului sau locativ, proprietarul cu contract legal se poate adresa direct executorului, fara interventie in instanta. Daca in schimb chiriasul a abandonat spatiul, fiind de negasit ptr. datorii, ne aflam in situatia rezilierii automate din culpa sa, iar proprietarul isi recapata dreptul de folosinta. Aici e problema: cine constata situatia de fapt a rezilierii? Nimeni! Se constata de una dintre parti pe proprie raspundere si daca opozantul ei nu e de acord, poate actiona in justitie. De regula nici un chirias plecat dator nu mai revine vreodata, se muta si mai da si altuia o teapa...
Despre anularea contractului in NCC, Art. 1265 CAP. I, SECŢIUNEA a 4-a Nulitatea contractului

marcel.damaschin a scris:

Contractul este legea partilot. Atat rezilierea cat si nerespectarea implica o procedura. Dar in termenii contractuali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Se considera.. jonelsorel jonelsorel fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)