Unde ma indrumati sa merg? Rom_Vial(fostul Icral, care s-a ocupat de casele din curte)?
Terasa nu e la mine in acte, dar este deasupra bucatariei si baii mele.
Casa mea are o suprafata de 90 m2 si un teren aferent de 110 m2 dati de catre primarie in 1999 printr-o hotarare in baza legii 112/1995 + o suma de bani ca despagubire pentru restul imobilului si o parte din teren(tot imobilul era a lor).
Acestia au primit decizia dupa ce ceilalti si-au cumparat casa de la stat .
Deci casa nu e cumparata de la stat asa cum o au parintii mei care stau in aceeasi curte( + ca ei nu au teren in curte decat 10 m2)
In Releveu nu apare terasa
????Releveu=Cadastru
M-am uitat pe planul curtii si in dreptul meu apare ss+p
Am o casa de 90 m2 si un teren aferent de 110 m2, intr-o curte comuna. Problema este ca deasupra mea este o terasa a unui apartament care face parte din alt corp( eu sunt corpul B, celalalt e A) . Terasa se afla pe casa mea si se continua cu podul. Casa nu are etaj si a fost mostenita de la proprietarii intregii curtii care au primit ultimii decizia de la ICRAL . Intrebarea mea : A cui e terasa tinand cont ca se afla pe terenul(aferent??) meu. Unde ar trebui sa merg?
In testament scrie: " Las la data decesului meu toate bunurile mobile si imobile, ce se vor gasi in patrimoniul meu". Este facut de sotie catre mine la notariat.
Sunt mostenitorul Testamentar al unei vecine. Nu sunt ruda cu ea. Nu mai are alti mostenitori, urmasi. Sotul ei a decedat in anul 2000 si i-a lasat ei un testament prin care ii lasa casa si contul bancar. Sotia(vecina) a decedat in anul 2010. Am gasit printre acte , niste proprietati confiscate de stat pana in 1989 care apartineau sotului si mamei acestuia. El a facut cereri de despagubire pe baza legii 112/1995 dar numai pentru 2 case a primit banii in 1999, iar la o alta i-a fost respinsa cererea. El in 2000 a decedat si nimeni nu a mai facut nimic pana in prezent. Vreau sa stiu daca eu pot beneficia si de pe urma sotului si unde ma pot adresa sa clarific situatia??? MULTUMESC
La moartea sotului in anul 2000 , acesta a lasat un Testament sotiei prin care ii lasa casa si un cont bancar. Pe baza Testamentului sotia a primit certificatul de mostenitor( reprezinta deschiderea succesiuni????). Casa si bani au intrat in posesia mea. Dar am gasit acte ale altor proprietati pe numele lui si ale mamei sale. Unele din ele au fost vandute, altele luate de catre stat. Din cele luate de stat pentru doua a primit despagubiri in bani , pentru una din case i-a fost respinsa cererea( mai poate fi atacata decizia?), iar pt inca o proprietate am niste acte de la mama sa. Intra toate acestea in succesiune? si daca a fost deschisa se mai poate face ceva? Trebuie sa merg cu actele la un notar sau la un avocat ca sa ma lamureasca?
Sunt mostenitorul testamentar al unei vecine. Nu sunt ruda cu ea. Nu mai are alte rude. Sotul acesteia a decedat inaintea ei, dar nu a primit despagubiri la proprietatile pe care le-a avut inainte de Revolutie (doar la una a primit in anul 2000, iar la alta proprietate i-a fost respinsa cererea in 1999). Vreau sa va intreb, daca eu pot beneficia de ceva si de pe urma sotului?. Unde ma indrumati sa merg?