Sunt mostenitorul testamentar al unei vecine. Nu sunt ruda cu ea. Nu mai are alte rude. Sotul acesteia a decedat inaintea ei, dar nu a primit despagubiri la proprietatile pe care le-a avut inainte de Revolutie (doar la una a primit in anul 2000, iar la alta proprietate i-a fost respinsa cererea in 1999). Vreau sa va intreb, daca eu pot beneficia de ceva si de pe urma sotului?. Unde ma indrumati sa merg?
Verificati daca s-a deschis succesiujhnea sotului testatoarei , la Camera Notarilor .Daca nu s-a deschis si sotul are bunuri, solicitati dvs. deschiderea succesiunii acestuia la un notariat pe raza ultimului domiciloiu al defunctului.Il veti mosteni si pe acesta ,alaturi de fratii lui(daca are) si de parintii lui (daca mai sunt in viata ).
La moartea sotului in anul 2000 , acesta a lasat un Testament sotiei prin care ii lasa casa si un cont bancar. Pe baza Testamentului sotia a primit certificatul de mostenitor( reprezinta deschiderea succesiuni????). Casa si bani au intrat in posesia mea. Dar am gasit acte ale altor proprietati pe numele lui si ale mamei sale. Unele din ele au fost vandute, altele luate de catre stat. Din cele luate de stat pentru doua a primit despagubiri in bani , pentru una din case i-a fost respinsa cererea( mai poate fi atacata decizia?), iar pt inca o proprietate am niste acte de la mama sa. Intra toate acestea in succesiune? si daca a fost deschisa se mai poate face ceva? Trebuie sa merg cu actele la un notar sau la un avocat ca sa ma lamureasca?
Testament
GAGIU1982
Buna ziua,
O ruda mi-a facut testament notarial pe o casa. Ulterior a decedat. Nepotii ei (copii nu are) au deschis succesiunea pe celelalte case si ... (vezi toată discuția)
Despre testament
teodosie113
Mama mea a primit un testament iar in acesta este trecut ca la moartea testatoarei mama mea primeste nuda proprietate asupra tuturor bumurilor imobile ce se ... (vezi toată discuția)