avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre testament

Mama mea a primit un testament iar in acesta este trecut ca la moartea testatoarei mama mea primeste nuda proprietate asupra tuturor bumurilor imobile ce se vor gasi in dreptul testatoarei, dar mama mea a decedat la cca 1 an dupa testatoare asta fiind acum cca 15 ani in urma, iar un stranepot a deschis succesiune imediat dupa moartea testatoarei, fiind singura ruda directa in viata, si trecandu-si in baza legilor funciare terenuri si ulterior partea ramasa din casa in care a locuit testatoarea ce mai pot face eu acum. Arat ca dupa testament mama a facut si un contract de vanzare cumparare pe o parte din casa act ce a fost trecut in succesiunea mamei mele dar nu s-a facut referire si la acest testament in certificatul de mostenitor. Acum am aflat de la o ruda a mea de existenta si acestui testamet
Cel mai recent răspuns: teodosie113 , utilizator 13:29, 27 Decembrie 2010
Ati facut succesiunea dupa mama? Daca nu, atunci trebuie sa o faceti pentru a putea valorifica acel testament facut in favoarea mamei dv., in caz contrar, nu aveti calitate de a-l invoca.
Puteti lua legatura cu nepotul testatoarei si spuneti-i ca, in situatia in care nu va veti intelege, ii veti face actiune in instanta. ;)
Am facut succesiune dar nu am trecut si testamentul deoarece nu am stiut de el. Testatoarea si mama mea au inchiat contractul de vanzare pentru a nu fi atacat testamentul dar in contract nu au trecut tot ce avea testatoarea. Eu pot pretinde parte la terenuri daca in testament scrie ca doar bunurile ce sunt la momentul mortii testatoarei pe numele ei ? partea de casa era sigur terenurile nu deoarece erau expropiate sau ceva de genul acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament mirunapetre mirunapetre Mama mea a mostenit un apartament prin testament fiint legatar universal,defuncta a facut testamentul in 1997 fiind vaduva fara rude in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Testament deduanca deduanca Bună seara. Tata e mort de 14 ani. Mai am un frate,si pe mama în viața. Nu avem succesiunea făcută. Avem un apartament cu 2 camerei. Fratele meu spune ca ... (vezi toată discuția)