Buna ziua.
In urma unei decizii judecatoresti pentru o fapta facuta in minorat ii datorez unei persoane in solidar cu parintii mei (deoarece eram minor) aproximativ 300000 lei.
Hotararea judecatoreasca a fost data in urma cu un an de zile. Deoarece eu cu parinti mei nu detinem nici un bun singurul venit pentru care s a dispus popriire este pensia tatalui meu din care i se opreste lunar 50 %. Vreau sa stiu daca se prescrie acesasta datorie vreodata si daca ma angajez cat are dreptul sa imi opreasca din salar. Va multumesc
Scuzati-ma ca va deranjez din nou dar sunt tot nedumerit.
Citez din hotarare : "În temeiul art. 81, 110 Cod penal şi art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a celei accesorii pe o durată de 1 (un) an şi 6 (şase) luni" Asta este termenul de incercare?
Cat exact trebuie sa astept pana ma reabilitez?
Revin cu urmatoarele
Am fost condamnat in 20.06.2010 la 6 luni cu suspendare
1.De atunci au trecut doar 8 luni, nu as putea deschide un proces prin care sa cer reabilitarea inainte sa treaca cei 2 ani de care spuneti?
2.Daca astept sa treaca cei 2 ani sigur pot sa dau la scoala de politie campina?(intreb din nou pt k am vazut pe niste forumuri k uni au fost respinsi doar pt k au avut amenzi administrative in trecut)
Buna ziua.
Va cer ajutorul in urmatoare problema.
In urma unei fapte savarsite in 2006 am fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, prev. de art. 182 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 99 alin. 2 Cod penal, art. 74 alin. 1 lit. a, c Cod penal şi art. 76 alin. 1 lit. d Cod penal, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare (în loc de 2 ani închisoare). În temeiul art. 81, 110 Cod penal şi art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a celei accesorii pe o durată de 1 (un) an şi 6 (şase) luni (în loc de 4 ani).
Mentionez ca la momentul comiteri faptei aveam 14 ani iar hotararea a ramas definitiva la 18 ani
Acum as vrea sa stiu daca pot da la Scoala de politie Campina. dar una dintre cerintele scoli este urmatoarea "să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea".
Va rog daca imi puteti raspunde daca am dreptul sa dau la acasta scoala.
Va multumesc.