avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urgent

Buna ziua.
Va cer ajutorul in urmatoare problema.
In urma unei fapte savarsite in 2006 am fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, prev. de art. 182 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 99 alin. 2 Cod penal, art. 74 alin. 1 lit. a, c Cod penal şi art. 76 alin. 1 lit. d Cod penal, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare (în loc de 2 ani închisoare). În temeiul art. 81, 110 Cod penal şi art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a celei accesorii pe o durată de 1 (un) an şi 6 (şase) luni (în loc de 4 ani).
Mentionez ca la momentul comiteri faptei aveam 14 ani iar hotararea a ramas definitiva la 18 ani
Acum as vrea sa stiu daca pot da la Scoala de politie Campina. dar una dintre cerintele scoli este urmatoarea "să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea".
Va rog daca imi puteti raspunde daca am dreptul sa dau la acasta scoala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 17:14, 27 Februarie 2011
Nu se intelege foarte bine, cand ati fost condamnat si la ce pedeapsa cu inchisoarea? (a carei executare a fost suspendata).

Daca a trecut termenul de incercare compus din pedeapsa + 2ani, atunci a intervenit reabilitarea de drept, cf art. 86 CP

Reabilitarea in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei
Art. 86. - Daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept.

In acest caz, puteti cere eliberarea unui cazier pentru a verifica, in caz contrar trebuie sa investiti instanta cu o cerere de constatare a intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
eumarian, utilizator
Revin cu urmatoarele
Am fost condamnat in 20.06.2010 la 6 luni cu suspendare
1.De atunci au trecut doar 8 luni, nu as putea deschide un proces prin care sa cer reabilitarea inainte sa treaca cei 2 ani de care spuneti?
2.Daca astept sa treaca cei 2 ani sigur pot sa dau la scoala de politie campina?(intreb din nou pt k am vazut pe niste forumuri k uni au fost respinsi doar pt k au avut amenzi administrative in trecut)
Da, trebuie sa asteptati termenul de incercare. E foarte clar in regulament "cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea". Doar pentru a deveni magistrat (procuror, judecator), nu ati mai fi avut ce face.
Scuzati-ma ca va deranjez din nou dar sunt tot nedumerit.
Citez din hotarare : "În temeiul art. 81, 110 Cod penal şi art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a celei accesorii pe o durată de 1 (un) an şi 6 (şase) luni" Asta este termenul de incercare?
Cat exact trebuie sa astept pana ma reabilitez?
Da, 18 luni ar fi termenul de incercare dupa care ntervine reabilitarea de drept, calculat de la data ramanerii definitive. Se pare ca hotararea s-a dat sub o varianta anterioara a codului penal, astazi termenul de incarcare ar fi fost de doi ani + condamnarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier curat felicia-rodica felicia-rodica Sentinta este definitiva cu data de 31.01.2008.S-a primit 6 luni inchisoare cu suspendare in baza art.81 C.pen.si art.71 alin.5 C.pen dispune suspendarea ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare - ce inseamna? bbyRo bbyRo Fata de cele expuse va condamna inculpatul ...... ...... la 2 luni inchisoare in conditiile art. 64 lit.a teza a II-a si b-71 cod penal,in baz art.81 C.p. ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca ... cum se procedeaza in cazul meu ? gutti gutti Buna seara .. mai jos am pus hotararea judecatoreasca .. am achitat cheltuieli de judecata nu am mai facut nici o nefacuta in acest timp ... intrebarea mea ... (vezi toată discuția)