avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriera datoriilor catre o persoana
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriera datoriilor catre o persoana

Buna ziua.
In urma unei decizii judecatoresti pentru o fapta facuta in minorat ii datorez unei persoane in solidar cu parintii mei (deoarece eram minor) aproximativ 300000 lei.
Hotararea judecatoreasca a fost data in urma cu un an de zile. Deoarece eu cu parinti mei nu detinem nici un bun singurul venit pentru care s a dispus popriire este pensia tatalui meu din care i se opreste lunar 50 %. Vreau sa stiu daca se prescrie acesasta datorie vreodata si daca ma angajez cat are dreptul sa imi opreasca din salar. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 16:38, 13 Octombrie 2011
Avand in vedere ca exista poprirea nu se poate prescrie.
Dar daca pensia tatalui meu care este pe caz de boala este amputata, poprirea mai exista ? se poate prescrie in acest caz?
Nu conteaza care este sursa venitului. In cazul dvs. datoria nu se prescrie si va trebui sa o platiti.

Totusi nu mi-ati raspuns la a 2 a intrebare Daca lucrez cat imi poate opri maxim din salar in conditiile in care am datorii si la stat?
Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Alte discuții în legătură

Executare silita + pensie alimentara. yamada yamada Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau [b]maxim[/b] ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pentru datorii card neachitate bobutanumihail bobutanumihail am avut la o banca un credit si un card de credit pe care nu le-am mai platit.am fost executat silit prin executor judecatoresc prin poprire pe salariu(prin ... (vezi toată discuția)