avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate dora_popa71

Activitate dora_popa71

Răspuns la discuția Contract de munca la propria PFA?
Ma refeream daca persoana care este PFA (ca organizare)poate sa isi incheie pentru propria persoana contract individual de munca si daca da de cand?
In anul 2000 o persoana care presta servicii cu forma de organizare PFA putea sa isi intocmeasca contract Individual de munca la acea perioada?As dori sa stiu de cand(daca) este posibil acest lucru si in baza carei legi?Va multumesc!
Din moment ce prima intrebare se referea la reglementarea legala a taxarii adeverintelor eliberate de medicii de familie nu cred ca am transformat topicul in discutii diverse, ci doar ne spuneam parerea in ceea ce priveste aceasta ramura a medicinei(fiecare dintre noi dupa situatiile intampinate de-a lungul acestei"colaborari"impuse de statul roman dintre pacient si medicul de familie).Poate ca vi s-a parut deranjanta insistenta mea in legatura cu salariul acestora dar sa stiti ca cei care functioneaza in relatie cu Casa de asigurari de sanatate au un venit mult peste ceea ce ati spus ca ar avea prietena d-voastra(nu am prea auzit medic cu asemenea salar net-doar daca nu vorbiti despre salarul din contractul individual de munca ceea ce nu este acelasi lucru,sau daca este angajata la un cabinet privat).Sunt in sistem de foarte multi ani si stiu "miscarile".In alta ordine de idei cred ca e un forum de discutii libere atata timp cat oamenii care posteaza se exprima cuviincios,fara a aduce ofense nimanui(libertatea de expresie mai exista,nu?)Eu castig net 500lei/luna/norma intreaga de radiologie(cred ca acesta se poate numi salar mic?!)
Ai dreptate Camelia!Traim intr-o tara in care unii au dreptul sa castige doar prin prestatii marunte(dar exista si exceptii,nu ar fi corect sa generalizam) si nu vorbim despre castiguri modice,iar altii munca cat incape,responsabilitate si plata.......Dar sa ne revenim :la noi se susutin astfel de activitati,Romania functioneaza pe baza principiului "pixul scrie,foaia suporta" si nu sunt putini cei care isi iau banii dupa acest principiu!Totusi sa ma lamureasca cineva:CE INSEAMNA SALARIU MIC?
Am reusit !Multumesc,dar ceva afost pt ca puteam doar sa vad ceea ce scriau ceilalti si nu apareau iconitele:Raporteaza...,Raspunde si Citeaza!Va multumesc si va doresc o zi buna!
Gabrielle Monique a scris:

De ce sa le fie rusine? Domnule Manea chiar nu sunt de acord cu Dvs. La salariile mizere pe care le au. Si ma opresc aici.




Care salarii doamna?Medicii de familie functioneaza in sistem privat(cabinete medicale individuale sau SRL) deci au venituri de la Casa de asigurari de sanatate,in urma semnarii unui contract cadru si venituri din incasarile directe de la pacienti (si fiti linistita nu sunt mici)
As fi curioas sa -mi spuneti ce inseamna in opinia d-voastra "salarii mizere"?
Gabrielle Monique a scris:

Iulian Manea a scris:
Baza legala este piata libera. Medicul este liber sa stabileasca ce tarife doreste iar dvs. le acceptati sau nu.


Total eronat stimate coleg. Tarifele au fost stabilite de catre Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala. Banii incasati de la pacienti intra in venitul cabinetelor.
Astfel, o adeverinta medicala pentru angajare costa 20 de lei, actul necesar la obtinerea somajului sau a ajutorului social se plateste cu 10 lei, iar cei care au nevoie de certificatul prenuptial pentru a se casatori trebuie sa achite 40 de lei. Persoanele care au nevoie de adeverinta care sa le ateste starea de sanatate pentru scoala de soferi trebuie sa plateasca 25 de lei. Un aviz epidemiologic necesar copilului la gradinita sau la scoală costă 10 lei. O injectie solicitata de pacient costa 5 lei.

De aceea tarifele sunt diferentiate, in functie de fiecare serviciu prestat de catre medicul de familie.



Imi cer scuze,dar ce inseamna "serviciu prestat":faptul ca scrie o hartie,pune parafa si iti da chitanata(daca ti-o da?!)?Tarifele sunt aberante mai ales ca acel medic de familie primeste o suma per capita pentru fiecare pacient inscris(deci doar pt faptul ca sunt inscrisa pe lista acelui medic acesta incaseaza bani chiar daca nu ma consulta deloc intr-un an si atunci cand ma duc dupa adeverinta vrea bani pe ea>)Sincer mi se pare curata nesimtire!Dupa parerea mea SERVICIU PRESTAT=CONSULTATIE nu doar a scrie!!!!!
Buna ziua!Sunt asistent medical de radiologie si as dori sa stiu ce anume ar presupune un contract de prestari servicii ca si PFA(intre mine si o institutie de stat) in domeniul meu(asistent medical de radiologie):ce anume ar trebui sa fac eu,ma refer la acte si care ar fi avantajele si dezavantajele acestui contract in ceea ce ma priveste.Am incercat sa ma documentez dar nu am gasit decat referitor la medici,si anume:Contract de furnizare servicii medicale regim independent.Va multumesc!
Va rog sa ma lamuriti:angajatorul cu care sunt in negocieri mi-a spus ca "prevederile contractului colectiv de munca pe ramura sanitara ,fiind pe 2008-2010,inceteaza la 2 ani de la data publicarii(art7 alineatul 1)" si ca nu exista nici un act aditional care sa-i confirme valabilitatea si pentru anul 2011.Va rog sa-mi indicati exact si suportul legal!
Va rog sa-mi spuneti care este cel mai nou contract colecti la nivel de ramura sanitara:2008-2010?Este obligattorie respectarea parametrilor acestuia de catre angajatorii privati avand in vedere ca prevederile contractului "SUNT MINIME SI OBLIGATORII PT ANGAJATORI"conform art 9 alineatul 3 din Contractul Colectiv de Munca Pe Ramura Sanitara 2008-2010