Decaderea din drepturi nu inseamna ca tatal mai poate vizita minorul fara acordul mamei.
Si in alte state e la fel.
De unde obligatia mamei sa se inteleaga? Din iubirea fata de prunc atata tot.
din cate vad stimata doamna, habar nu aveti de conceptul de iubire fata de prunc! cum puteti zice ca o mama trebuie sa fie cu tatal doar pentru copil?!?!?!
fetita mea are 2 ani si jumatate deci este prea mica pentru a putea constientiza situatia in care ne aflam.
va multumesc D-na Ecaterinaa pentru faptul ca m-ati inteles! nu sunt nebuna si vreau tot ce e mai bine pentru fiica mea dar nu mai pot accepta ca un om atat de violent sa ne fie in preajma!
din cate am inteles justitia romana nu face nimic cu toate ca ar putea..
tot ceea ce pot spune in acest moment e faptul ca am ajuns sa ies din casa neinsotita..cat de curand o sa cedez nervos..
ideea e ca pur si simplu mie imi e frica de el si de reactia lui cand va afla ca am depus plangere la politie. e un om extrem de violent..nu are loc de munca si nicio ocupatie asa ca toata ziua sta sa ma urmareasca pe mine!
am mai depus in iarna o plangere la politie ptr ca a intrat peste mine in casa si m-a batut si surpriza : dupa 4 luni primesc tel de la politie cum ca nu am martori?!?!?!
buna ziua!
situatia mea e mai complicata..in ianuarie a.c. s-a definitivat divortul; in hotararea judecatoreasca nu este mentionat un program de vizitare a minorului, doar obligatia tatalui de a-mi plati pensie alimentara (nu am vazut niciun ban); dupa ce a trecut termenul in care putea face recurs, am fost la judecatorie si mi-au aplicat 2 stampile prin care hotararea este definitiva si irevocabila.. o perioada fostul sot m-a lasat in pace, ca acum sa inceapa sa ma ameninte cu moartea, sa ma jigneasca, m-a cautat si la serviciu, in fine ..tot tacamul.
el zice ca are drept de vizitare al minorului ptr ca m-a dat in judecata, dar eu nu am vazut aceasta hotarare judecatoreasca.
ce pot face si cui sa ma adresez pentru a obtine un ordin de restrictie si cum as putea obtine decaderea lui din drepturile parintesti?? politita mi-a spus ca este posibil dar nu m-a indrumat in niciun fel.
va rog din sulfet ajutati`ma! ma gandesc chiar sa ma mut din oras numai sa pot merge linistita pe strada..:((
buna ziua, imi puteti spune va rog daca, o data ce datoria catre o banca a fost preluata de un executor judecatoresc se mai poate pune poprire pe salariu? va multumesc!
azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este irevocabila. mi-au pus o stampila pe care scrie : "...se legitimeaza de noi, cu mentiunea ca este ramasa definitiva prin neapelare la data de 14.03.2011". Spuneti-mi va rog daca as mai avea nevoie de procura de la fostul sot pentru a scoate minora incredintata mie din tara. multumesc!
Buna dimineata doamnelor! Va multumesc mult pentru raspunsuri! Maine dimineata ma duc la judecatorie sa solicit si mentiunea de "irevocabil" pe hotarare dar si pentru ca m-a dat in judecata pentru stabilire program vizita minor..sper sa nu am vreo surpriza si sa fi facut apel la hotararea de divort..:((