avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate Georgian2all

Activitate Georgian2all

Răspuns la discuția Returnare cadou
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile oferite și-mi cer scuze pentru întârzierea răspunsului cu privire la cum s-a soluționat totul.
Am predat device-ul reprezentantului companiei cu care am colaborat în baza unui proces verbal de predare-primire în care acesta confirmă lipsa oricărui viciu al dispozitivului predate.
S-au făcut câteva fotografii care să probeze starea fizică a laptopului dar și starea s-a funcțională (am rulat ceva utilitare ce vin la pachet cu device-ul și furnizează ca și informații reale cu privire la funcționalitatea hardware și software).
Toate elementele media colectate pe timpul predării-primirii au fost comunicate pe mail de către reprezentantul companiei, către toate părțile implicate, specificându-se și în conținutul mesajului electronic faptul că dispozitivul a fost preluat fără vicii și în stare perfectă de funcționare ( defect profesional materializat prin existența unei variante de rezervă în cazul în care varianta de bază devine inutilizabilă din varii motive ).
Discuție Returnare cadou
Buna ziua.
Va scriu acest mesaj deoarece sunt într-o situație cel puțin obositoare.
În urma cu ceva vreme am colaborat cu o societate comerciala, ca și programator.
În semn de mulțumire pentru proptitudinea și randamentul dat, presupun, CEO acestei societati ne-a oferit cadou câte un laptop (fără semnarea unui proces-verbal sau orice alt document).
După incheierea colaborarii cu societatea, am fost contactat de către COO-ul acestei companii pentru a-mi solicita restituirea laptopului și i-am comunicat ca din ceea ce știu, fiind cadou din partea CEO, acesta ar trebui sa lamureasca situația.
Ulterior discutiei cu COO, am fost contactat de către firma de avocatura ce-i reprezintă solicitandu-mi laptopul și menționând , telefonic, fie ca laptopul este al firmei, fie ca este proprietatea personala a CEO și ca nici un moment nu a fost cadou ci încredințat spre utilizarea pe timpul colaborarii.
Deoarece nu-mi doresc acest obiect, având în vedere întreaga situație creata și lipsa de onoare a celor din companie, le-am menționat ca voi returna laptopul fără nici o problemă și am solicitat a-mi comunica exact cine este proprietarul device-ului pentru a îl returna acestuia printr-un proces verbal și astfel sa punem cap întregii situații neplăcute.
S-a refuzat identificarea proprietarului și mi s-a solicitat returnarea produsului la sediul societății de avocatura prin intermediul unei firme de curierat, însoțit de un proces-verbal prin care să-mi asum ca laptopul este functional și nu are vicii.
Deoarece mi s-a părut total nesigur a trimite prin curierat, pe propria raspundere, acest device, am solicitat suportul CTO-ului (Chief technology officer) companiei cu care am colaborat , pentru recepția în persoana a device-ului și constatarea functionarii acestuia.
Persoana ce gestioneaza infrastructura IT&C a companiei (CTO) și-a exprimat, în scris, dorința de a prelua device-ul și a constata starea sa de funcționare (în baza unei delegatii) dar cabinetul de avocatura nu a mai dat nici un răspuns din acel moment.

Rog a ma indruma ce pași ar trebui sa urmez pentru a returna cadoul primit și în același timp a ma asigura ca este recepționat corespunzător, în baza unui document ce atesta funcționarea sa.

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră.
Buna ziua.
Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie.
In anul 2019 am incheiat un contract de asistenta juridica cu un domn avocat pentru a ne consilia si asista in tot ceea ce inseamna procesul de adoptie.
Problema de care ne lovim la momentul de fata este faptul ca domnul avocat, acum mai bine de 5 luni, a refuzat sa mai corespondeze prin e-mail, indrumandu-ne a coresponda prin WhatsApp sau telefonic, metode de comunicare prin care, de asemenea, nu ne mai raspunde.
Mentionez ca frecventa cu care l-am contactat pe domnul avocat pentru update-uri legislative sau diverse alte informatii a fost de maximum un mesaj pe luna sau chiar la 2 -3 luni, in conditiile in care ne-a comunicat ca este disponibil oricand.
Rugamintea mea este a ne indruma asupra pasilor ce trebuie sa-i urmam pentru solutionarea acestei situatii, avand in vedere ca onorariul a fost achitat integral, in avans.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc frumos pentru suportul oferit.
Mi-am elucidat misterul personal prin intermediul acestei postari.
Va multumesc frumos. Mi se pare rational ceea ce ziceti si probabil ca nu trebuie color.
Cred ca acelasi raspuns mi-l puteau da si ei cand am intrebat scopul cererii, fara a raspunde, avocatul ce-i reprezinta, cu "asa se face".
Nu vreau sa percepeti intrebarea mea ca si o revolta ci ca o lamurire a unei situatii in care primesc, astazi de dimineata, raspuns ca "asa se face".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trecand peste faptul ca sunt constient ca pot renunta in orice moment si probabil ca o voi face daca nu reusesc a-mi furniza o motivare a solicitarii, dilema mea este la ce le-ar fi de folos un act de identitate, fotocopiat color, atat timp cat nu exista certitudinea semnarii acelui contract .
Buna ziua.
Apelez la dumneavoastra pentru a obtine o clarificare vis-a-vis de situatia in care ma aflu.
Umeaza sa inchei un contract de colaborare cu o societate comerciala din domeniul IT si mi se conditioneaza prezentarea unui draft al contractului de furnizarea unei copii, color, prin mail, dupa cartea de identitate.
Care este rostul copiei dupa cartea de identitate, atat timp cat solicit doar sa mi se furnizeze contractul, pentru analiza, fara a garanta faptul ca va fi si semnat acel contract ?
Va multumesc anticipat pentru suportul dumneavoastra.
Buna ziua.
O sa incerc a expune cat mai concis situatia in care ne aflam .
In urma cu doi ani am inceput procedura de adoptie, cu toate actele implicate, obtinand atestatul de persoane apte a adopta un copil cu varsta pana in 2 ani.
Deoarece pana in acest moment nu am avut succes in a ne potrivi cu un copil din grupa de varsta pentru care suntem atestati am luat decizia a ne extinde intervalul de varsta catre o limita superioara mai cuprinzatoare.
Problema a aparut in momentul in care am inceput a solicita informatii vis-a-vis despre modalitatea in care se poate extinde limita de varsta.
Conform noii legi a adoptiilor, toate atestatele valabile la momentul intrarii in vigoare a legii au fost prelungite pe o perioada de 5 ani, ne mai punandu-se problema de a astepta pana la expirarea atestatului curent si reatestarea pe o noua grupa de varsta.
Intrebarile noastra sunt:
Care este procedura de reatestare pentru o alta grupa de varsta pe perioada de valabilitatea a unui atestat ?
Se poate solicita anularea curentului atestat si apoi relua procedura de atestare?

Va multumesc anticipat pentru suportul dumneavoastra.
Răspuns la discuția Probleme acces boxa subsol
Va multumesc pentru raspunsul dumnevoastra, domnule Popa.
Nu ma opun unui astfel de control periodic atata timp cat este facut intr-un mod centralizat, organizat, motivat de un istoric al unor evenimente anterioare, asa cum bine ati zis dumneavoastra.
Intreaga poveste a pornit de la insistenta ca domnul presedinte sa justifice anumite cheltuieli facute din fondul de reparatii.
Buna ziua.
Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie neplacuta de care ma lovesc.
Detin un spatiu/boxa in subsolul scarii unde locuiesc si in urma unor divergente de opinii cu presedintele asociatiei de proprietari, acesta m-a amenintat ca el ,pur si simplu, isi doreste a inspecta saptamanal tevile de scurgere ce trec prin spatiul utilizat de mine .
Mentionez ca detin acel spatiu de aproximativ 6 ani, perioada in care intr-o anumita etapa am achitat o taxa suplimentara pentru energia electrica utilizata (estimativ) pentru iluminatul spatiului, apoi eliminandu-se acea taxa deoarece, procentual, s-a constatat ca era apropae cat consumul de curent pe intreaga scara. Cumva,a sociatia si-a dat acordul utilizarii acelui spatiu o data ce a perceput taxa de iluminat.

Rugaminea mea este sa-mi ziceti daca se pot efectua controale cu o astfel de frecventa si cum ar trebui sa procedez?

Va multumesc anticipat pentru lamuririle dumneavoastra.