avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate omtrist

Activitate omtrist

Daca datoria e mai veche de 3 ani, e prescrisa.
Răspuns la discuția Situatie fara iesire
Multumesc pentru raspuns. Am banuit eu ca asa stau lucrurile.
Intr-adevar, el e raspunzator pentru situatia asta. Dar din prostie. Nu a bagat bani in buzunar. Si-a platit angajatii la negru si a incasat niste amenzi enorme. Nici macar nu a incercat sa se protejeze cumva si nu si-a dat seama de consecinte.
Divortul e real. Adica nevasta i-a facut bagajele si l-a aruncat pe usa afara. Nu e o stratagema sa scape. El nu ar vrea sa divorteze.
Problema e daca acum se mai poate face ceva.
Buna ziua la toti. Sunt nou pe aici si nu sunt sigur ca postez unde trebuie. Cer intelegerea dvs. daca postarea mea era mai potrivita in alta sectiune.
Am un bun prieten intr-o situatie foarte dificila. A avut o mica firma acum 5 ani care a intrat in insolventa, la cererea finantelor. A ramas cu niste datorii la stat care se ridica acum cu penalizari la circa 40.000 lei. Lichidatorul a cerut si a obtinut in instanta ca aceste datorii sa i se impute lui personal.
Omul e somer de mai bine de un an de zile si acum a reusit sa se angajeze ca taximetrist. Are in proprietate doua apartamente. Unul e detinut impreuna cu sotia si locuieste in el impreuna cu copiii. Al doilea e donat de mama lui, care a avut grija sa-si treaca (in momentul donatiei) in cartea funciara un drept de domiciliu viager.
Cei 40.000 lei reprezinta o suma enorma pentru el, pe care nu are cum sa o plateasca. As vrea sa va intreb daca e posibil ca una dintre aceste proprietati sa fie executata silit de finante si daca ar putea face ceva sa impiedice asta. Nu are bani de avocat. Si in procesele cu finantele si lichidatorul, l-au dus de nas cum au vrut si dintr-o datorie reala de 10.000 lei s-a ajuns la o suma de 4 ori mai mare.
Colac peste pupaza, sotia i-a intentat divort, facandu-l raspunzator de toate. Si i-a cerut sa renunte la partea lui din apartament si sa plece la maica-sa.
Va rog, o sugestie, ce ar putea face. Multumesc.