avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Activitate vasi.vasi

Activitate vasi.vasi

Buna ziua, ma aflu intr-o situtie nefericita si anume aceea de a declara faliment. Problema e ca sunt bani in casa si ceva marfa pe stoc care nu mai e. Cum fac pentru ca acei bani din casa nu mai exista?
As incerca si sa platesc aceste datorii catre stat si sa continui, dar nu stiu cum. Am gasit pe net ca se pot esalona, dar cum procedez? Ideea e ca am tras chiulul si de aceea am ajuns in situatia de fata, insa acum ca sunt speriat cred ca ar putea merge mai bine cu munca calumea.
Răspuns la discuția Vreau sa vand firma cu datorii
Trebuie sa recunosc ca sunt confuz. Intradevar nu am platit obligatiile la stat, insa sunt bani in casa suficienti pentru plata acestora. In acest caz se mai poate sa fiu invinovatit ulterior de ceva? Repet firma nu are probleme, clientii sunt multumiti, nu am bilete sau cecuri, etc.
Dar eu predau firma cu bani in casa suficienti pentru plata acestor datorii. O alta solutie care mi-a fost propusa a fost sa cooptez un alt administrator si apoi eu sa ma retrag ca si administrator. Asta ar schimba ceva?
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsurile dumneavoastra. Acum pot trece mai departe. :)
De datoriile care le am momentan nu mai raspund? Pentru ca am vazut cautand in ultima vreme mai multe informatii pe net, ba ca tot eu sunt raspunzator, ba ca nu mai au legatura cu mine, avand in vedere ca nu mi s-a blocat contul la banca din cauza acestor datorii si am predat toate declaratiile de tva, impozit... pur si simplu nu am platit, desi aveam bani "pe hartie".
Buna ziua, vreau sa vand o firma cu datorii la stat de aproximativ 13.000ron si aproximativ 30.000ron in casa bani care nu exista. De asemenea un client a platit prin banca de 2 ori o factura si ar trebui sa-i restitui 9.300ron. Firma nu a fost niciodata cu probleme, nu au fost depuse plangeri impotriva ei niciodata, nu are amenzi si este functionala. Intrebarea mea este: daca o vand cuiva care cu asta se ocupa, eu mai raspund in fata legi daca se intampla ceva dupa? Ma gandesc ca eu pot justifica ca bani pentru plata taxelor erau in casa si nu am incercat sa insel statul. De asemenea acea persoana poate face ceva "smecherii" cu firma, eu pot fi tras la raspundere pentru faptele cumparatorului?