Buna ziua, ma aflu intr-o situtie nefericita si anume aceea de a declara faliment. Problema e ca sunt bani in casa si ceva marfa pe stoc care nu mai e. Cum fac pentru ca acei bani din casa nu mai exista?
As incerca si sa platesc aceste datorii catre stat si sa continui, dar nu stiu cum. Am gasit pe net ca se pot esalona, dar cum procedez? Ideea e ca am tras chiulul si de aceea am ajuns in situatia de fata, insa acum ca sunt speriat cred ca ar putea merge mai bine cu munca calumea.
esalonarea se face in cadrul unei proceduri legale in care va trebui sa constituiti garantii fata de Fisc ca sa accepte o asemenea tranzactie.
lipsa banilor din casa va fi imputata dvs personal, urmind ca recuperarea lor sa se faca in baza procedurii atragerii raspunderii administratorului.
de preferat ar fi sa platiti datoriile cu banii proprii, evitind insolventa. Daca aveti un plan de reorganizare credibil, puteti incerca sa deschideti insolventa la cererea dvs si sa puneti afacerea pe picioare simultan cu plata esalonata a debitelor.