avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura faliment

Buna ziua, ma aflu intr-o situtie nefericita si anume aceea de a declara faliment. Problema e ca sunt bani in casa si ceva marfa pe stoc care nu mai e. Cum fac pentru ca acei bani din casa nu mai exista?
As incerca si sa platesc aceste datorii catre stat si sa continui, dar nu stiu cum. Am gasit pe net ca se pot esalona, dar cum procedez? Ideea e ca am tras chiulul si de aceea am ajuns in situatia de fata, insa acum ca sunt speriat cred ca ar putea merge mai bine cu munca calumea.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
vasi.vasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:26, 22 Iunie 2011
esalonarea se face in cadrul unei proceduri legale in care va trebui sa constituiti garantii fata de Fisc ca sa accepte o asemenea tranzactie.
lipsa banilor din casa va fi imputata dvs personal, urmind ca recuperarea lor sa se faca in baza procedurii atragerii raspunderii administratorului.

de preferat ar fi sa platiti datoriile cu banii proprii, evitind insolventa. Daca aveti un plan de reorganizare credibil, puteti incerca sa deschideti insolventa la cererea dvs si sa puneti afacerea pe picioare simultan cu plata esalonata a debitelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces - posibile urmari nicoletaburuiana nicoletaburuiana Buna ziua, Am urmatoarea situatie : sunt in proces cu o firma care solicita datoria pe care o am fata de ei + penalitati conform contract, care sunt enorme, ... (vezi toată discuția)
Insolventa de la fisc catalinescovici catalinescovici Un SRL cu datorii de 27.000 ron neachitati proveniti din impozite si asigurari sociale aferente salariatilor din anul 2007-2008, a primit de la finante acte ... (vezi toată discuția)
Am o firma cu datorii la stat lumidih lumidih Am o firma cu datorii la stat și nu știu cum sa procedez. Datoria este mare datorită dobânzilor. Am mai făcut un împrumut la banca acum 3 ani ... (vezi toată discuția)