avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa de la fisc
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa de la fisc

Un SRL cu datorii de 27.000 ron neachitati proveniti din impozite si asigurari sociale aferente salariatilor din anul 2007-2008, a primit de la finante acte din care reiese ca s-a deschis procedura de insolventa.
Patronul nu are banii pentru ai achita si nici societatea nu detine active ce pot fi executate silit, intrebarea ar fi :
prin aceasta procedura de insolventa se poate ajunge la o executare silita a bunurilor personale ( casa, teren, auto...etc ) ale asociatului unic ( patron ) ?
Va multumesc anticipat !
Doar daca sunt intrunite conditiile atragerii raspunderii administratorului/ conducerii societatii si se obtine o sentinta in acest sens.
Este foarte importanta colaborarea dumneavoastra cu lichidatorul numit de instanta. Lichidatorul este cel ce cere atragerea raspunderii administratorului societatii.
conditiile atragerii raspunderii administratorului le stabileste instanta prin judecator sindic ? sau finantele ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Instanta , prin judecatorul sindic, decide daca este sau nu admisibila cererea de atragere a raspunderii.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii administratorilor - speta concreta colonelu81 colonelu81 Am o firma care este in procedura simplificata de faliment . Situatia sta in felul urmator : Firma functioneaza din 1996 avind pina in 2008 cand a intrat in ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Insolventa Vasile1952 Vasile1952 Buna seara! Dragi membri ai Forumului, va rog sa m ajutati in rezolvarea unei probleme: Actiunea atragerii raspunderii a fost formulata impotriva mea de ... (vezi toată discuția)