avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am o firma cu datorii la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am o firma cu datorii la stat

Am o firma cu datorii la stat și nu știu cum sa procedez. Datoria este mare datorită dobânzilor. Am mai făcut un împrumut la banca acum 3 ani și am achitat odată tot, am fost pe 0 dar apoi a mers cam greu și iar am făcut datorii. Nu mai pot face alt împrumut. Ce e de făcut? Care sunt consecinţele? Mă arestează? Fac pușcărie? Sau doar îmi ia toate bunurile din firma?
Daca sunteti in stare de insolventa luati legatura cu un lichidator judiciar. Va puteti declara in stare de insolventa si aveti doua optiuni lichidarea sau reorganizarea judiciara. Avantajul declansarii insolventei consta in faptul ca nu mai puteti fi executat silit.
Nu sunt inca in insolventa, dar nu stiu ce sa fac sa declar insolventa, faliment, sau sa mai astept pana ma cauta de la finante
Va rog nu ma ajuta nimeni cu un răspuns? Nu dorm de 3 nopti de cand mi-a venit ultima hartie de la finante.
Puteti solicita dvs deschiderea procedurii avand in vedere situatia grea a firmei.
In cadrul acestei cereri puteti sa va exprimati intentia de reorganizare a activitatii.
Avantajul in acest caz este ca de la deschiderea procedurii nu mai curg dobanzile, penalitatile, etc,
Starea de insolventa este acea stare cand nu mai puteti sa platiti datoriile.
Daca datoria dvs. la fisc nu atinge pragul de 45.000 lei, atunci acestia vor astepta ca datoria plus dobanzile sa atinga pragul pentru care va pot cere deschiderea procedurii falimentului.

Legea 85/2006
§.1. Cererea debitorului

Art. 27
(1) Debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.
(2) Va putea sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi si debitorul in cazul caruia aparitia starii de insolventa este iminenta.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite.

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea administratorului ContSters106401 ContSters106401 Buna.Avem un srl care are datorii la stat de 40000 lei si nu dispunem de bani pentru a stinge datoria.Afacerea nu mai merge dar avem un credit contractat la o ... (vezi toată discuția)