avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa vand firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa vand firma cu datorii

Buna ziua, vreau sa vand o firma cu datorii la stat de aproximativ 13.000ron si aproximativ 30.000ron in casa bani care nu exista. De asemenea un client a platit prin banca de 2 ori o factura si ar trebui sa-i restitui 9.300ron. Firma nu a fost niciodata cu probleme, nu au fost depuse plangeri impotriva ei niciodata, nu are amenzi si este functionala. Intrebarea mea este: daca o vand cuiva care cu asta se ocupa, eu mai raspund in fata legi daca se intampla ceva dupa? Ma gandesc ca eu pot justifica ca bani pentru plata taxelor erau in casa si nu am incercat sa insel statul. De asemenea acea persoana poate face ceva "smecherii" cu firma, eu pot fi tras la raspundere pentru faptele cumparatorului?
Dumneavoastra raspundeti numai pentru faptele/actele savarsite/intocmite pana la data cesionarii. Ce face ulterior cumparatorul cu firma este treaba lui.
De datoriile care le am momentan nu mai raspund? Pentru ca am vazut cautand in ultima vreme mai multe informatii pe net, ba ca tot eu sunt raspunzator, ba ca nu mai au legatura cu mine, avand in vedere ca nu mi s-a blocat contul la banca din cauza acestor datorii si am predat toate declaratiile de tva, impozit... pur si simplu nu am platit, desi aveam bani "pe hartie".
Firma este preluata cu activ si cu pasiv. Asta presupune ca datoriile sunt preluate de noul asociat. Inca o precizare, pentru actele incheiate cu rea-credinta sunteti in continuare raspunzator. Reaua-credinta insa trebuie demonstrata.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Dana Oancea, Consilier juridic
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsurile dumneavoastra. Acum pot trece mai departe. :)
Gresit!!! Veti raspunde de datoriile pe care le-ati facut pana la data cesiunii, indiferent de ce veti scrie in contractul de cesiune. Si pentru asta veti raspunde cu bunurile personale in cazul in care se va cere antrenarea raspunderii personale !

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Orc av.T.M. av.T.M. Buna ziua. As dori sa vand firma cuiva insa am datorii la stat si daca as face cesiune de creanta am inteles ca Finantele ar face opozitie. Am inteles ca ar ... (vezi toată discuția)
Retragere din firma eandrei eandrei Buna ziua, am consituit acum 7 ani o societate impreuna cu un asociat 50%- 50% fiecare, dupa care nu m-am mai ocupat de firma de atunci ; intrebarea este ... (vezi toată discuția)