avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ORC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ORC

Buna ziua. As dori sa vand firma cuiva insa am datorii la stat si daca as face cesiune de creanta am inteles ca Finantele ar face opozitie. Am inteles ca ar mai fi o varianta cu cooptare de asociat, iar apoi eu ca asociat sa ies din firma si cica in cazul acesta nu s-ar publica in Monitorul Oficial si astfel Finantele nu ar putea face opozitie. Daca imi poate da cineva mai multe detalii si mi-ar spune ce acte as avea nevoie v-as fi tare recunoscator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 18:34, 31 Ianuarie 2011
Procedura completa o aveti aici: [ link extern ]
Cesionati o parte din partile sociale unei persoane, iar ulterior va retrageti din societate, cedand partile dv. asociatului. Noul asociat va fi instiintat de datoriile firmei, oricum, atunci cand intra in societate.
Solutia nu este cedarea unei parti social, ci majorarea capitalului social prin cooptarea unui nou asociat si ulterior cesiunea.
Intai se face majorarea capitalului social dupa care are loc cesiunea propriu-zisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la cesiune parti sociale alexa132 alexa132 Buna Am cesionat partile unei societati cu datorii la stat anul trecut in noiembrie. Si m-am trezit anul asta prin aprilie cu opozitie din partea ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale olden olden care este procedura scurta pentru cesionare parti sociale firma SRL exclus 30 zile publicare in M.O.F ? multumesc (vezi toată discuția)
Opozitie la cesiune parti sociale ? eugen82 eugen82 sint asociat unic in SRL si doresc sa cesionez o parte din actiuni unei alte persoane pe care am numit-o recent administrator am inteles ca cesiunea se face ... (vezi toată discuția)