avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Activitate nistorileana

Activitate nistorileana

Răspuns la discuția TVA achizitii intracomunitare
Ok..multumesc mult ..asa mi-a zis cineva de la finante ..ca la un eventual control ..finantele calculeaza tva la suma care depaseste achizitia intracomunitara de 34.000 lei + dobinzi+penalitati de intirziere pt.neplata Tva-ului in termen datorita neinregistrarii in scopuri de TVA doar pt achizitii intracomunitare .
Răspuns la discuția TVA achizitii intracomunitare
Multumesc .

Ca si sanctiune numai amenda ar fi intre 1.000 si 5.000 ron sau ar putea obliga societatea la plata TVA-ului la bugetul statului roman ?
Răspuns la discuția TVA achizitii intracomunitare
Facturile de achizitii intracomunitare sunt cu TVA , deci firma romaneasca a platit marfa cu tva cu tot .
BUNA !
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema :
Ce sanctiuni sunt in cazul neinregistrariI in scopuri de TVA special pt.achizitii intracomunitare a unei societati neplatitoare de TVA , microintreprindere platitoare de impozit 3 % x venituri.. , daca a depasit plafonul de achizitii intracomunitare de bunuri de 10.000 EUR ~ 34.000 RON/ an ?

Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Corectie REVISAL
va multumesc mult
Răspuns la discuția Corectie REVISAL
Ok, multumesc . Totusi nu exista nici-o scuza pentru netransmiterea in termen a revisal-ului ? Nu exista avertisment ? Cum vede instanta acest aspect ? Care este perioada legala , retroactiva care o verifica ITM-ul la control ?
Răspuns la discuția Corectie REVISAL
Multumesc pentru raspuns ! Daca s-ar primi amenda , aceasta fiind f. f mare , iar angajatorul ar actiona in judecata am avea cistig de cauza ? si cum ar trebui motivata eroarea ?
Buna ziua !

Am urmatoarea problema : am intocmit si transmis online revisalul pt.o societate cu un nou contract de munca la care am gresit data angajarii , in loc de data de 02.dec.2013 -data angajarii ..am scris 03.dec.2013 . Mentionez ca l-am transmis in 02.dec.2013 cu o zi inaintea angajarii ( eronate ) . Va rog sa-mi scrieti daca fac corectie in revisal cu data angajarii corecte 02.dec.2013 este bine ? si daca societatea este pasibila de ceva amenda ? . Conform art. 4 alin.3 din HG 500/2011 eu inteleg ca este permisa orice corectie ..dar nu stiu daca se da amenda.

Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
Va multumesc frumos pentru informatii .
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie :

O firma romaneasca platitoare de TVA intentioneaza sa inchirieze un microbus 8+1 locuri , proprietate personala , unei alte firme din Romania platitoare de TVA , pentru a face transport international de persoane pe ruta ROMANIA- SPANIA. Intrebarea mea este : cum trebuie facuta factura cu TVA sau fara TVA , in EURO sau in RON. Mentionez ca firma doreste sa incaseze c/v inchirierii IN EURO .

VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT RASPUNSUL DVS. CIT MAI REPEDE POSIBIL !!!