avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA -inchirieri auto intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA -inchirieri auto intracomunitare

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie :

O firma romaneasca platitoare de TVA intentioneaza sa inchirieze un microbus 8+1 locuri , proprietate personala , unei alte firme din Romania platitoare de TVA , pentru a face transport international de persoane pe ruta ROMANIA- SPANIA. Intrebarea mea este : cum trebuie facuta factura cu TVA sau fara TVA , in EURO sau in RON. Mentionez ca firma doreste sa incaseze c/v inchirierii IN EURO .

VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT RASPUNSUL DVS. CIT MAI REPEDE POSIBIL !!!
Cel mai recent răspuns: Tiberiu911 , utilizator 13:42, 15 Mai 2014
factura se face in lei si va contine tva 24%.
puteti redacta contractul cu sume in euro, precizand cursul la care se va face decontarea.
Va multumesc frumos pentru informatii .
Multumesc pentru informatii. De foarte mare ajutor!

Tiberiu
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
Tiberiu911, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva firma de transport international me.elena me.elena Buna seara Am urmatoarea problema:am o firma care are ca obiect de activitate transportul de marfuri etc.Aceata firma de curand a facut un transport de marfa ... (vezi toată discuția)
Tva sau nu la inchiriere auto catre firma din ce ? diana_nutiu diana_nutiu O societate (romana) intentioneaza sa inchirieze un mijloc de transport persoane (4 locuri) la o societate din Comunitatea Europeana. Vehiculul va fi pus la ... (vezi toată discuția)
Transport international de marfa tampau gabriela tampau gabriela SC X SRL ,platitoare de TVA , efectueaza transport international de marfa pentru o alta firma platitoare de TVA din Romania , transportul fiind pe ruta Spania- ... (vezi toată discuția)