Cum am zis, avem fiecare jumi/juma dupa succesiune. Daca fac contract de vanzare-cumparare, din cate stiu, trebuie ca fratele meu sa-mi ofere un pret real. Deci daca apartmentul e sa zicem 40000, trebuie sa imi dea 20000. Eu nu vreau bani de la el, de aceea ma gandeam la donatie. (Mentionez ca sotul meu e de acord cu asta si nu putem avea copii. )
E posibil? Sau putem face contract de vanzare-cumparare fara sa trebuiasca sa-mi dea fratele meu bani?
- In cazul vanzarii-cumpararii ii dau notarului un onorariu obisnuit (ca in cazul succesiunii) sau mult mai mult?
- impozitul catre stat (de trei ori mai mare) il achita tot notarul, sau trebuie sa merg eu sa-l platesc in alta parte?
- Nu pot sa am copii. Dar daca as infia, donatia s-ar revoca automat?
- Daca fac contract de vanzare-cumparare, trebuie sa imi dea fratele meu bani pentru jumatatea lui din apartamentul parintilor? Repet, nu vreau bani de la fratele meu. De aceea m-am gandit la donatie.
In cazul unei vanzari-cumparari, trebuie sa fie un pret real; nu vreau bani de la el.
Cel mai bine ar fi cu donatie, adica eu inteleg prin donatie ca apartamentul, etc o sa fie pe numele lui; inteleg bine?
Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: apartamentul care a fost al parintilor mei, masina, etc. Pot sa-i fac o donatie, sau trebuie vanzare-cumparare? Sau poate este o alta solutie?
Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu apartamentul care a fost al parintilor mei, masina, etc. Pot sa-i fac o donatie, sau trebuie vanzare-cumparare? Sau poate este o alta solutie?