Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu apartamentul care a fost al parintilor mei, masina, etc. Pot sa-i fac o donatie, sau trebuie vanzare-cumparare? Sau poate este o alta solutie?
Cum am zis, avem fiecare jumi/juma dupa succesiune. Daca fac contract de vanzare-cumparare, din cate stiu, trebuie ca fratele meu sa-mi ofere un pret real. Deci daca apartmentul e sa zicem 40000, trebuie sa imi dea 20000. Eu nu vreau bani de la el, de aceea ma gandeam la donatie. (Mentionez ca sotul meu e de acord cu asta si nu putem avea copii. )
E posibil? Sau putem face contract de vanzare-cumparare fara sa trebuiasca sa-mi dea fratele meu bani?
Donatie
dani1dani
Buna
Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: ... (vezi toată discuția)
Despagubire frati
GAGIU1982
Buna ziua, mai intereseaza si pe mine daca exista vreun act de despagubire pentru frati.
Vreau sa-l despagubesc pe fratele meu ca sa renunte la averea ... (vezi toată discuția)