avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau asa ceva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau asa ceva

Buna

Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu apartamentul care a fost al parintilor mei, masina, etc. Pot sa-i fac o donatie, sau trebuie vanzare-cumparare? Sau poate este o alta solutie?

Cel mai recent răspuns: dani1dani , utilizator 20:32, 2 Martie 2011
casa pe care vreti sa i-o dati va apartine integral sau doar o cota din ea? va sugerez sa faceti contract de vanzare-cumparare.
Cum am zis, avem fiecare jumi/juma dupa succesiune. Daca fac contract de vanzare-cumparare, din cate stiu, trebuie ca fratele meu sa-mi ofere un pret real. Deci daca apartmentul e sa zicem 40000, trebuie sa imi dea 20000. Eu nu vreau bani de la el, de aceea ma gandeam la donatie. (Mentionez ca sotul meu e de acord cu asta si nu putem avea copii. )
E posibil? Sau putem face contract de vanzare-cumparare fara sa trebuiasca sa-mi dea fratele meu bani?
Declarati in fata notarului ca banii s-au dat inainte de venirea la notariat si se va consemna ca declaratie pe proprie raspundere.
Excelenta idee. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie dani1dani dani1dani Buna Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: ... (vezi toată discuția)
Bună seara, in 1990 socrii mei au achiziționat un apartament ... Cristian Pisică Cristian Pisică Bună seara, In 1990 socrii mei au achiziționat un apartament iar 75% din suma provin din partea părinților socrului meu.(Este contract de vânzare ... (vezi toată discuția)
Despagubire frati GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, mai intereseaza si pe mine daca exista vreun act de despagubire pentru frati. Vreau sa-l despagubesc pe fratele meu ca sa renunte la averea ... (vezi toată discuția)