avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna

Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu jumatatea mea: apartamentul care a fost al parintilor mei, masina, etc. Pot sa-i fac o donatie, sau trebuie vanzare-cumparare? Sau poate este o alta solutie?

Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:59, 28 Februarie 2011
puteti incheia si un contract de donatie si un contract de vanzare-cumparare.
daca nu aveti mostenitori puteti sa faceti act de donatie fratelui dvs. mai sigur e contractul de vanzare-cumparare.
In cazul unei vanzari-cumparari, trebuie sa fie un pret real; nu vreau bani de la el.
Cel mai bine ar fi cu donatie, adica eu inteleg prin donatie ca apartamentul, etc o sa fie pe numele lui; inteleg bine?
Nu avem copii. Sotul meu e de acord sa-i lasam fratelui meu totul.
Donatia trebuie facuta la notar; trebuie platit doar notarul sau depinde de valoarea pe care i-o donez? (depinde de valoarea apartamentului?)

Alte discuții în legătură

Donatie sau asa ceva dani1dani dani1dani Buna Parintii mei au murit anul trecut. Am facut succesiunea cu fratele meu, avem fiecare jumi/juma. Vreau sa ii las fratelui meu apartamentul care a fost ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)