Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune.
Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat casa nu eram casatoriti. Casa am cumparato cu contract de vz-cu cu uzufruct. Ulterior am aflat ca partea ei este in pericol conf. art.845 c.civ.(deoarece sotia mai are frati). Acum vrem sa facem iesirea din indiviziune si parintii sa-i vanda uzufructul doar sotiei cu titlu oneros.
Credeti ca este alegerea cea mai buna sa nu o mai atace fratii pe sotie?
Daca ati CUMPARAT este proprietatea dumneavoastra, si inteleg ca ati cumparat-o cu pastratrea dreptului de uzufruct de catre parintii sotiei probabil pe durata vietii , la stingerea din viata a beneficiarilor dreptului de uzufruct se stinge si dreptul in sine (acum trebuie vazut actul de vanzare).
Depinde de cum e trecut dreptul de uzufruct ,
art 845 se refera la liberalitati ( cadou) de ex. un act de donatie , pe cand dumneavoastra spuneti ca l-ati cumparat, este o mare diferenta (cel putin teoretic ati platit un pret pe el )
Iesirea din indiviziune, in cazul prezentat, nu este impiedicata de calitatea actuala de soti. Mai bine si pe scurt mergeti la notar ca coprorietarul sa vinda cota parte din apartament sotiei d-voastra.
Nu stiu daca m-ati inteles. Parintii sotiei mele vor sa-i vanda uzufructul doar ei, nu si mie.
Intrebarea era daca se poate sa facem noi (sot si sotie) iesirea din indiviziune ca sa poata parintii sa-i vanda sotiei uzufructul.
Casa este cumparata de catre noi inainte de casatorie de la parintii sotiei cu contract de vz-cu cu uzufruct.
Intrebarea mea este :
Cum e trecut dreptul de uzufruct in contractul de vanzare ? ( e viager sau nelimitat)
Banuesc ca de fapt e un drept de abitatie viager , asa ar fi fost corect . caz in care nu stiu de ce vreti sa-l cumparati acum important este contractul trebuie citit si vazut EXACT ce scrie acolo.