avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune intre soti ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune intre soti ?

Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune.
Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat casa nu eram casatoriti. Casa am cumparato cu contract de vz-cu cu uzufruct. Ulterior am aflat ca partea ei este in pericol conf. art.845 c.civ.(deoarece sotia mai are frati). Acum vrem sa facem iesirea din indiviziune si parintii sa-i vanda uzufructul doar sotiei cu titlu oneros.
Credeti ca este alegerea cea mai buna sa nu o mai atace fratii pe sotie?


Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:30, 5 Iunie 2009
Daca ati CUMPARAT este proprietatea dumneavoastra, si inteleg ca ati cumparat-o cu pastratrea dreptului de uzufruct de catre parintii sotiei probabil pe durata vietii , la stingerea din viata a beneficiarilor dreptului de uzufruct se stinge si dreptul in sine (acum trebuie vazut actul de vanzare).
Depinde de cum e trecut dreptul de uzufruct ,

art 845 se refera la liberalitati ( cadou) de ex. un act de donatie , pe cand dumneavoastra spuneti ca l-ati cumparat, este o mare diferenta (cel putin teoretic ati platit un pret pe el )
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
Mihaibc, utilizator
Iesirea din indiviziune, in cazul prezentat, nu este impiedicata de calitatea actuala de soti. Mai bine si pe scurt mergeti la notar ca coprorietarul sa vinda cota parte din apartament sotiei d-voastra.
Nu stiu daca m-ati inteles. Parintii sotiei mele vor sa-i vanda uzufructul doar ei, nu si mie.
Intrebarea era daca se poate sa facem noi (sot si sotie) iesirea din indiviziune ca sa poata parintii sa-i vanda sotiei uzufructul.
Casa este cumparata de catre noi inainte de casatorie de la parintii sotiei cu contract de vz-cu cu uzufruct.
Intrebarea mea este :
Cum e trecut dreptul de uzufruct in contractul de vanzare ? ( e viager sau nelimitat)
Banuesc ca de fapt e un drept de abitatie viager , asa ar fi fost corect . caz in care nu stiu de ce vreti sa-l cumparati acum important este contractul trebuie citit si vazut EXACT ce scrie acolo.
Mergeti la notar si vedeti ce va spune el!
Lasati iesirea din indiviziune!
Asta este sfatul meu, daca vreti il urmati daca nu NU

Succes!

Alte discuții în legătură

Anulare donatie bani GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine cum se poate anula o donatie de bani dupa un an de zile? Problema sta in felul urmator : parintii iau donat fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cu cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza daca fratele meu poate sa dea vreo declaratie la notar precum este de acord cu actul de vz-cu cu uzufruct pe care parintii mi l-au ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)