avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune intre soti ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune intre soti ?

Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune.
Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat casa nu eram casatoriti. Casa am cumparato cu contract de vz-cu cu uzufruct. Ulterior am aflat ca partea ei este in pericol conf. art.845 c.civ.(deoarece sotia mai are frati). Acum vrem sa facem iesirea din indiviziune si parintii sa-i vanda uzufructul doar sotiei cu titlu oneros.
Credeti ca este alegerea cea mai buna sa nu o mai atace fratii pe sotie?


Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:30, 5 Iunie 2009
Desigur. De cota sotiei, cota dumneavoastra va apartine si a fost dobandita prin vanzare-cumparare.
Daca suma de bani donata fratelui este mai mare decat valoarea a 1/6 din imobil, fratele sotiei nu mai are niciun drept sa ceara ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare donatie bani GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine cum se poate anula o donatie de bani dupa un an de zile? Problema sta in felul urmator : parintii iau donat fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cu cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza daca fratele meu poate sa dea vreo declaratie la notar precum este de acord cu actul de vz-cu cu uzufruct pe care parintii mi l-au ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)