avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune intre soti ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune intre soti ?

Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune.
Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat casa nu eram casatoriti. Casa am cumparato cu contract de vz-cu cu uzufruct. Ulterior am aflat ca partea ei este in pericol conf. art.845 c.civ.(deoarece sotia mai are frati). Acum vrem sa facem iesirea din indiviziune si parintii sa-i vanda uzufructul doar sotiei cu titlu oneros.
Credeti ca este alegerea cea mai buna sa nu o mai atace fratii pe sotie?

Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:30, 5 Iunie 2009
Brom a scris:

Donatia este irevocabila. Ea poate fi revocata doar in instanta, daca de exemplu fratele atenteaza la viata parintilor. Dar este foarte greu sa se intampla asta, si oricum ar fi un motiv care ar atrage si nedemnitatea succesorala, prin urmare nu aveti de ce sa va faceti griji.

=D>=D>=D>

Si sa nu uitam ca totodata dumneavoastra prin acel act de donatie dovediti plata , care ramane valabila (doar ati dat banii ) si nu va intereseaza teoretic situatia actului de donatie propriu zis ci doar faptul ca prin acel act dovediti faptic plata efectuata de dumneavoastra.
O zi frumoasa,
Asa este, va dati seama daca nu faceam acea donatie ?
Destept notarul, macar aici la dus capul nu joaca.

=D>=D>=D>
Eu as zice ca doar si-a facut meseria. :"> Din nefericire in ziua de azi cei ce gandesc merita felicitati.
N-as zice ca cealalta dovada dovedeste plata pretului. Ea doedesta ca fratele si-a primit parta lui din mostenire. Astfel nu mai poate spune ca i s-a incalcat rezerva succesorala.
Asta e si interesul sotiei mele nu ?=D>
Mai degraba in interesul dumneavoastra. In interesul sotiei ar fi fost daca ar fi facut donatie si nu contract de vanzare-cumparare. :D

Alte discuții în legătură

Anulare donatie bani GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine cum se poate anula o donatie de bani dupa un an de zile? Problema sta in felul urmator : parintii iau donat fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cu cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza daca fratele meu poate sa dea vreo declaratie la notar precum este de acord cu actul de vz-cu cu uzufruct pe care parintii mi l-au ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)