avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire frati

Buna ziua, mai intereseaza si pe mine daca exista vreun act de despagubire pentru frati.
Vreau sa-l despagubesc pe fratele meu ca sa renunte la averea parintilor nostri. Dar parintii nostri traiesc inca.
Se poate face vreun act de despagubire intre mine si fratele meu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters23707 , utilizator 10:08, 4 Iunie 2009
Nu exista asa ceva. Insa puteti de sa conveniti cu parintii sa va faca contract de vanzare-cumparare pe toate bunurile(ma refer la casa, teren, etc.) cu clauza de abitatie pe intreaga durata a vietii lor, iar cu fratele va intelegeti d-voastra.
Va multumesc domnule consilier, asta am si facut. Mi-a facut act de vz-cu cu uzufruct, dar, tot de pe acest site am inteles ca acest act se poate ataca de frate conf. art.845 c.civ.
Fratele binenteles, a fost de acord, ba mai mult iam dat si o suma de bani. Acesti bani iam dat la notar dupa ce am facut actul de vz-cu cu parintii. Suma din actul de vz-cu iau dat parintii fratelui meu cu act de donatie in fata notarului, acesta semnand de primirea banilor.
Deci treaba e simpla: dupa ce le-am dat banii pe casa parintilor in fata notarului, acestia au facut donatie pe suma primita catre fratele meu. Acesta a primit banii si a semnat donatia.
Credeti ca poate strica actul de vz-cu cu uzufruct fratele meu? Si sa trebuiasca sa impart casa cu el dupa moartea parintilor ?

Va multumesc !!!
Nu, fratele dvs nu mai poate anula contractul de vanzare-cumparare, atata timp cat pretul platit in fata notarului a fost unul real, nu fictiv, si fratele dvs a fost beneficiarul unei donatii ce a avut ca obiect exact suma de bani obtinuta de parinti de la dvs in urma vanzarii imobilului.

Sa-l stapaniti sanatos !
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
ContSters23707, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit proprietate cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am achizitionat impreuna cu prietena mea casa parintilor ei cu act de vz-cu cu uzufruct, in cote parti egale (noi necasatoriti). Ulterior ne-am ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie bani GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine cum se poate anula o donatie de bani dupa un an de zile? Problema sta in felul urmator : parintii iau donat fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)