Buna ziua, am achizitionat impreuna cu prietena mea casa parintilor ei cu act de vz-cu cu uzufruct, in cote parti egale (noi necasatoriti). Ulterior ne-am casatorit. Acum trebuie sa platim impozitul pe casa la primarie. Cum se va plati ? Cine il va plati? Pe ce nume se va plati ?
Parintii ei binenteles locuiesc in acea casa pana vor muri.
Daca il vom plati noi impozitul, sotia mea il va plati in continuare pe numele de fata, sau pe numele meu de familie?
Va intreb acest lucru deoarece sotia mai are frati si am inteles ca ar mai putea veni fratii ei la cota ei parte din act (conf. art.845 c.civ.). Si m-am gandit ca poate are vreo relevanta in vreun fel cum se va plati impozitul.
buna seara!
impozitul incumba uzufructuarilor!
nu are nicio legatura cu disp art 845 cod civil.
ar fi fost util ca la semnarea contractului fratii sotiie sa dea o decl ca sunt de acord cu instrainarea!
Buna seara, din pacate am auzit ulterior de aceasta posibilitate, dar oricum nu puteam deoarece mai are 2 surori vitrege de tata, si un frate bun si nu vorbeste decat cu fratele.
Noi, dupa incheierea actului, fratelui ei bun parintii iau donat banii din act cu contract de donatie.(suma din act a fost de 50000 ron, iar donatia de la parinti fratelui tot de 50000 ron).
Actul de donatie e facut in aceeasi zi, la acelasi notar, are nr. de inregistrare urmatorul dupa contractul nostru. Ne-am gandit ca ne ajuta si donatia aceasta, nu ?
Adica se vede clar ca am dat banii, ba mai mult se vede ca si fratele ia primit.
Donatia o putem folosi ca proba, nu ?
Problema mai este cu celelalte 2 surori vitrege.
Credeti ca au sanse sa mai castige ceva din cota parte a sotiei mele ?
Oricum la cota mea parte nu are ce sa mai faca, nu ?
Va multumesc !!!
Daca parintii au vandut unuia din copii pe care-i aveau, acel imobil cu drept de uzufruct in favoarea vanzatorilor de ce ar fi trebuit ca pe acel act de vanzare-cumparare sa se fi aflat si semnatura celorlalti copii? Parintii, fiind in viata au vandut cui au crezut de cuviinta si pentru aceasta fapta nu trebuie sa dea nimanui socoteala. In ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor, aceasta cade in sarcina uzufructuarilor.
buna seara!
ar fi trebuit, intrucat unui astfel de act incheiat intre parintii si descendent i se aplica o prezumtie de donatie.
decl ar fi fost utila intrucat prin aceasta recunosteau ca actul incheiat este o vanz cumparare si nu o donatie, iar ulterior nu ar mai fi putut cere red liberalitatilor excesive pt aceasta cota de imobil...
este una din exceptiile de privind pactele asupra unei succesiuni nedeschise...
:)
Buna ziua, doamna avocat, va mai deranjez cu o intrebare: acum, daca actele sau facut de 1 an de zile, mai pot sa fac vreo hartie pentru acea cota parte care sa acopere intru totul acel act de vz-cu ? (adica sa fie si sotia acoperita pe acea cota parte)?
Mentionez ca sunt in relatii bune doar ea si cu fratele bun (cu celelalte 2 surori vitrege nu vorbesc).
Fratele a zis ca merge si semneaza orice act este nevoie, deoarece prin acea donatie el practic a primit despagubirea, iar el nu o sa mai vina niciodata la drept.
Deci exista vreo solutie ?
Art.845 c civ.
tini1982
Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati. Parintii prietenei mele ne-au facut mie si ei un act de vz-cu cu uzufruct (asta e singura clauza) pe casa care o ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cu
GAGIU1982
Buna ziua, eu si prietena mea (necasatoriti) am cumparat o casa de la parintii ei cu contract de vz-cu cu uzufruct. Ea mai are un frate bun, si 2 surori de ... (vezi toată discuția)