avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vz-cu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vz-cu

Buna ziua, eu si prietena mea (necasatoriti) am cumparat o casa de la parintii ei cu contract de vz-cu cu uzufruct. Ea mai are un frate bun, si 2 surori de tata. Ulterior am aflat ca,conform art.845 c.civ, fratele si surorile ei tot au parte la aceasta casa. Mie nu mi-a convenit deoarece aveam alte planuri, si doream sa ne ramana doar noua. Daca nu se poate asta e. Asa ca ne-am hotarat sa-i vand partea mea fratelui cel bun al prietenei mele. Ne intereseaza daca acesta, la moartea parintilor mai poate cere ceva din partea care-i ramane prietenei mele (adica sa zica ca el a cumparat de la mine cei 50% si ca n-are nici o treaba asta cu art.845). Oricum ne-am dat seama ca va trebui sa le despagubeasca prietena mea si pe surorile ei vitrege? Este adevarat?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 19:01, 26 Ianuarie 2009
bunuriele care intra in masa succesorala a defunctului trebuie impartite cu toti mostenitorii de drept, conform dispozitiilor Art. 841, care mentioneaza ca, liberalitatile, fie facute prin acte intre vii, fie facute prin testament, nu pot trece peste jumatatea bunurilor dispunatorului, daca la moarte-i lasa un copil legitim; peste o a treia parte, daca lasa doi copii; peste a patra parte, daca lasa trei sau mai multi. Daca nu renunta la partea lor fiecare, v-a trebui sa-i despagubiti pe toti.
Pai bun, ei sunt de acord sa renunte dar actele s-au facut si acum nu stim ce act se mai poate face ca ei sa renunte la partea lor ce li se va cuveni dupa moartea parintilor. Notarul ne-a spus ca ei nu are cum sa renunte acum la un bun pe care nu il are atata timp cat traiesc parintii.
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vz-cu cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am cumparat o casa de la parintii viitoarei sotii cu contract de vz-cu cu uzufruct in cote parti egale (eu cu prietena). Ulterior am aflat ca partea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ajutati-ma va rog cu o problema. Am cumparat cu prietena mea o casa de la parintii ei (noi doi necasatoriti) cu contract de vz-cu autentificat cu ... (vezi toată discuția)
Impozit proprietate cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am achizitionat impreuna cu prietena mea casa parintilor ei cu act de vz-cu cu uzufruct, in cote parti egale (noi necasatoriti). Ulterior ne-am ... (vezi toată discuția)