Buna ziua, am cumparat o casa de la parintii viitoarei sotii cu contract de vz-cu cu uzufruct in cote parti egale (eu cu prietena). Ulterior am aflat ca partea ei ar putea fi atacata de fratii ei, conf. art 845 c.civ. Asta inseamna ca partea mea nu poate sa mi-o atace nimeni, nu ?
Acum, noi suntem necasatoriti, si vreau sa-i vand cota parte a mea tot ei, cu contract de vz cu.
Intrebare: partea care eu io vand ei, poate fratii ei sa io mai atace ? Sau ii ataca doar partea care a cumparato ea de la parintii ei ?
Pai asta e problema d-le themis, ca am fixat data nuntii pe 25 iulie 2009, si parintii ei doresc ca aceasta problema sa o rezolvam pana atunci, ca dupa nu mai pot sa-i vand ca e sotia mea.
Stiti cum sunt parintii: acum doresc sa-i ramana prietenei mele toata casa ca sa doarma linistiti ca daca eu cu ea nu ma inteleg si divortez, casa ii va ramane copilului lor. Binentels ca asta trebuia sa se gandeasca inainte dar asta e. Trebuie so rezolvam pe cale amiabila.
Oricum va multumesc pentru timpul, sfaturile si mesajele pe care mi le trimiteti.
In legatura cu casatoria : daca peste 20 ani noi divortam, asa este ca toate bunurile detinute de fiecare inainte de casatorie raman ale fiecaruia?
Si se imparte decat ce vom face dupa casatorie incolo ?