avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea unui act de vz-cu cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea unui act de vz-cu cu uzufruct

Buna ziua, vreau sa stiu, daca am incheiat un contract de vz-cu cu uzufruct cu niste straini pe o casa, mai poate copii acestora sa-mi atace mie actul?
Mentionez ca in acest act mai este trecut si unul din copii acestora (cote parti egale), dar acesta mai are frati.
Pe mine ma intereseaza de partea mea daca poate sa mi-o mai strice vreodata cineva? In special ceilalti copii ai acestor oameni? Mentionez ca nu suntem nici un fel de rude, nimic.


Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 09:07, 6 Ianuarie 2009
Pentru ca să petreceţi Crăciunul în tihnă: dacă aveţi calitatea de cumpărător al unei cote-părţi şi nu sunteţi rudă în linie dreaptă cu vînzătorul, nu are nimeni treabă cu cota pe care aţi cumpărat-o. La moartea vînzătorului se va stinge şi dreptul lui de uzufruct asupra cotei dumneavoastră, acest drept neputînd trece asupra moştenitorilor lui.

Liviu S.Bordaş
La multi ani d-le Themis, multumesc foarte mult pentru ajutorul pe care mi l-ati acordat pana acum, insa as mai avea o intrebare care cred eu ca ar cam rezolva problema mea cu acest act. Ne-am gandit, si e toata lumea deacord, ca fratele prietenei mele sa-mi dea banii aceia inapoi (despagubirea pe care iam dat-o eu), iar prietena mea sa-i vanda cota parte a ei fratelui. Astfel eu raman proprietar pe cota mea parte fara sa ma atace nimeni, iar fratele ei banuim ca nu il mai ataca nimeni deoarece a cumparat de la sora sa, si nu de la parinti. Intrebarea noastra e acum daca dupa moartea parintilor chiar si acest frate ar mai putea s-o mai atace pe sora sa in vreun fel. La semnarea acestui act vrem sa ia parte si parintii lor, binenteles. Asadar credem ca ar fi o solutie bunicica pentru toata lumea. D-voastra ce parere aveti? Oricum eu cu prietena mea am stabilit si data nuntii, deci vom fi o familie si nu ma gandesc la vreo prostie pe viitor chiar daca ea ramane fara nimic, partea ei practic o voi mosteni eu.
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)
Uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ajutati-ma va rog cu o problema. Am cumparat cu prietena mea o casa de la parintii ei (noi doi necasatoriti) cu contract de vz-cu autentificat cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cu cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am cumparat o casa de la parintii viitoarei sotii cu contract de vz-cu cu uzufruct in cote parti egale (eu cu prietena). Ulterior am aflat ca partea ... (vezi toată discuția)