watkins a scris:
Fiind contract de vanzare-cumparare, si daca a fost legal incheiat, avand toate elementele cerute pentru validitatea sa, acesta nu poate fi atacat de nimeni, deoarece parintii cat sunt in viata au dreptul sa dispuna dupa bunul plac de bunurile pe care le detin. Daca era donatie, se putea pune aceasta probelma. Insa ca vanzare, repet, daca acel contract intruneste toate conditiile pentru a fi perfect valabil (inclusiv seriozitatea pretului), fratii prietenei dvs nu au nici un drept asupra partii vandute surorii lor.
Dvs puteti sa va pastrati partea sau sa o vindeti dupa cum credeti de cuviinta, acest lucru urmand a avea un impact doar intre dvs partile contractante.
Av. Julia Watkins
Dna. avocat, ati auzit de prezumtia instituita de art. 845 cod civil? Sunt sigur ca nu
Dle. Gagiu - fratii pot invoca prezumtia instituita de art. 845. cod civil, si sa spuna ca acea vanzare a fost de fapt o donatie simulata, cu referile la partea din imobil cumparata de sora dvs. Daca sora poate dovedi ca a platit real acel pret, atunci acel act ramane in picioare. Singura problema ar fi sa dovedeasca ca acel pret de vanzare s-a platit in mod real. Daca poate dovedi asta, acel act ramane in vigoare asa cum este.
In ceea ce priveste partea dumneavoastra, fratii nu mai pot invoca prezumtia instituita de art. 845 cod civil, chiar daca i-o revindeti prietenei dumneavoastra. Teoretic se poate contesta plata reala a pretului, dar vor trebui sa dovedeasca faptul ca acel pret nu s-a platit, ceea ce le-ar fi cam greu.