Buna ziua, am achizitionat impreuna cu prietena mea casa parintilor ei cu act de vz-cu cu uzufruct, in cote parti egale (noi necasatoriti). Ulterior ne-am casatorit. Acum trebuie sa platim impozitul pe casa la primarie. Cum se va plati ? Cine il va plati? Pe ce nume se va plati ?
Parintii ei binenteles locuiesc in acea casa pana vor muri.
Daca il vom plati noi impozitul, sotia mea il va plati in continuare pe numele de fata, sau pe numele meu de familie?
Va intreb acest lucru deoarece sotia mai are frati si am inteles ca ar mai putea veni fratii ei la cota ei parte din act (conf. art.845 c.civ.). Si m-am gandit ca poate are vreo relevanta in vreun fel cum se va plati impozitul.
Pai am fost la notari la noi in Targoviste si mi-au spus ca ei nu au auzit de asa ceva, deoarece fratele nu poate renunta la un bun care nu este al lui.
Mentionez ca ambii parinti traiesc.
Cum ii spune la acel act, ca poate nu m-au inteles ce vreau sa spun ?
Exista vreun articol prin c.civ. in care spune ca se poate renunta la un drept pe care nu il ai inca ?
Aveti vreun model de declaratie ?
Adresa mea de email este : tinilivas@yahoo.com
Am sa ma duc sa le-o dau in cap doamna, ca ei zic ca nu se poate asa ceva.
Va rog sa-mi trimiteti si mie formularul in alb, binenteles, sa vad cum arata.
Art.845 c civ.
tini1982
Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati. Parintii prietenei mele ne-au facut mie si ei un act de vz-cu cu uzufruct (asta e singura clauza) pe casa care o ... (vezi toată discuția)
Contract de vz-cu
GAGIU1982
Buna ziua, eu si prietena mea (necasatoriti) am cumparat o casa de la parintii ei cu contract de vz-cu cu uzufruct. Ea mai are un frate bun, si 2 surori de ... (vezi toată discuția)