avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate IustitiaLegea

Activitate IustitiaLegea

IustitiaLegea a scris:

sa zicem ca reusiti daca gasiti un mediator benevol, dar Ia vedeti ce notar va autentifica acord de mediere cu 50 lei pentru o succesiune de 100.000 de euro :) incercati asta in viata reala.


pune-ti-va in pielea omului care trebuie sa dezbata o succesiune prin 3 institutii diferite: instanta, mediator, notar.. si apoi poate o sa va ganditi mai bine inainte de a face "recomandari " din acestea.
sa zicem ca reusiti daca gasiti un mediator benevol, dar Ia vedeti ce notar va autentifica acord de mediere cu 50 lei pentru o succesiune de 100.000 de euro :) incercati asta in viata reala.
Alex_Munteanu a scris:

Nu continui discutia pentru ca se vede ca nu stiti ce vorbiti.


Cand argumentele noastre se termina sau nu exista este mai simplu sa-i transmitem interlocutorului ca habar n-are nimic.

Eu v-am argumentat toate raspunsurile si v-am demonstrat ca transmiteti informatii gresite.
1. Aha, deci pana la urma mediatorul percepe onorariu si ce i-ati scris mai sus utilizatorului nu e adevarat. (pentru ca n-are cum sa scape cu doar 350 de lei platiti)

2. Ce mediator percepe 300-500 lei pentru o succesiune de 100.000 euro (o suta de mii de euro !). Sa fim seriosi. Practica ne omoara

(pt. 100.000 de euro onorariul notarial este de 3050 lei, nu 3500) [ link extern ]
1. Nu ati scris nicaieri de mediere.

2. Mediatorul nu percepe onorariu? :)

Nu mai distribuiti informatii gresite. Eu sunt avocat si nu ma feresc sa zic ca este mult mai avantajoasa dezbaterea succesiunii la notar atat dpdv al timpului cat si al banilor. De ce sa incurcam oamenii?
in legea 146/1997 scrie ca actiunea pentru stabilirea masei succesorale este 3% din valoarea masei succesorale, pe cand la notar este 0,45%+665 pentru un imobil ce depaseste 60.001 lei de ex.

Deci.. de unde pana unde este mai ieftin prin instanta. Poate daca se vrea o simpla constatare a calitatii mostenitori cu care pana la urma va trebui sa se adreseze tot notarului.

Aveti in vedere si ca dupa intrarea in vigoare a legii micii reforme in justitie taxele de timbru nu se mai returneaza partilor in caz de tranzactie.

Alex_Munteanu a scris:

Costuri: aprox. 350 lei fara avocat

Durata: 1-3 luni


Nu inteleg cum poate sa scrie cineva care se declara avocat asa ceva. La judecatoria sectorului 2 numai primul termen de judecata se da in cel putin 6 luni. Plus ca partile vor trebui sa mai astepte si redactarea hotararii (alte cateva luni) ca sa faca efectiv ceva cu ea.

Pentru aflarea valorii exacte de grila pe 2012 a apartamentelor din Bucuresti folositi aplicatia asta: [ link extern ]
Răspuns la discuția Legea asistentei sociale
legea a fost publicata ieri in Monitorul Oficial, o puteti gasi aici: [ link extern ]
Exista foarte multe modificari, nu numai dpdv. al amenzilor. Macar acum sunt enuntate mai clar amenzile (cu lista bullet :)) inainte erau ingramadita intr-o enumeratie. Gasiti varianta actualizata cu toate modificarile survenite prin OUG 37/2011 aici: [ link extern ] /
Aceasta ordonanta se aplica doar institutiilor publice, dvs. ca societate nu aveti nicio obligatie in acest sens. Am observat persoane care considera ordonanta in cauza abrogata, sau care pur si simplu nu stiu despre ea sau care cred ca ea nu se aplica. Nu este adevarat. Ordonanta este in vigoare si o gasiti aici: [ link extern ]