avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian501

Activitate Cristian501

nu sunt nervos..dar imi trebuie rspunsuri concrete..temeiuri legale, nu sfaturi prietenesti...adica modalitati in concret de a rezolva ceva...oricum multumesc...pt.sfaturi
asta oricum faceam....alte detalii...in concret?
Am un credit ipotecar la o banca, unde plateam lunar rate, banii fiind virati intr-un cont si de acolo banca retinea ratele....de aprox 1 luna statul mi-a poprit contul, iar banii din cont au fost trimsi catre stat(cred), iar banca nu si-a incasat rata...eu alimentam contul exact cat trebuia pentru achitarea ratei in respectiva luna...
la banca mi-au spus ca-mi trebuie un codebitor, cu un alt cont ce trebuie deschis la ei, pentru ca banii sa fie trimisi in acel cont iar banca sa se indestuleye din acel cont...
pot sa ma duc sa platesc banii in numerar la ghiseu pentru rata mea, fara sa alimentez contul pentru ca statul sa nu-mi ia banii...banca ma poate refuza? daca da care este temeiul legal...daca nu care este temeiul legal ce pot sa-l invoc...?
multumesc...
va intreb pt ca am gasit acest pasaj ...,,bancile nu vor proceda la decontarea documentelor de plata primite, respectiv la debitarea conturilor debitorilor, si nu vor accepta alte plati din conturile acestora pana la achitarea integrala a obligatiilor fiscale, cu exceptia sumelor necesare platii drepturilor salariale.", ceea ce denota ca este interzisa orice activitate privind contul poprit fara a specifica ceea ce v-am intrebat, adica daca pot plati direct la ghiseu rata, iar banii sa fie incasati de banca.....
daca a fost modificata pana in prezent?
ma intereseaza procedura retragerii avizului de politie judiciara?

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are urmatoarele atributii: emite aviz conform pentru numirea si revocarea ofiterilor si agentilor de politie judiciara, la propunerea ministrului administratiei si internelor, si retrage avizul conform ofiterilor si agentilor de politie judiciara care nu si-au indeplinit corespunzator atributiile de serviciu;
cine se sesiseaza?
din cate stiu tmb, apoi trimite spre procurorul general....dar in text scris la propunerea ministrului mai

sa inteleg ca art. 94 nu se aplica din legea 135/2010?....ma intereseaza faza cu studierea dosarului in faza de urmarire penala...daca aparatorul face cerere pt studiu dosar se poate pronunta organul de cercetare penala sau doar procurorul...intreb deoarece in prezent spune ca organul de urmarire penala, iar asta inseamna ca si organul de cercetare penala si procurorul, iar conform noul cod doar procurorul

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
sa inteleg ca art. 94 nu se aplica?....ma intereseaza faza cu studierea dosarului in faza de urmarire penala...daca paratorul face cerere pt studiu se poate pronunta organul de cercetare penala sau doar procurorul...intreb deoarece in prezent spune ca organul de urmarire penala, iar asta inseamna ca si organul de cercetare penala si procurorul
daca aceasta lege este in vigoare sau a fost abrogata....sau nu se apica in prezent, deoarece este in vigoare un nou cod de procedura penala, adica acele prevederi de la punctul 94Cpp se aplica...privind studierea dosarului?
Sau a fost absorbita prin noul cod?
Unde scrie ca daca se depune cererea de studiu in fata organelor de politie trebuie sa se pronunte procurorul si nu organulde cercetare penala?
Adica exista vreun impediment, in sensul ca doar procurorul se poate pronunta sau are dreptul si organul de urmarire penala?
u. p nu este secreta ci nepublica, asa stiu, iar daca este arestat in cauza oricum dosarul a fost studiat la instanta in momentul propunerii de arestare...
Solicitarea aparatorului de a studia dosarul de u.p, se poate face si la organul de cercetare penala sau la procuror?
Aceasta operereaza de drept prin depunerea sa?
sau procurorul trebuie sa se pronunte?
Daca este depusa la organul de cercetare pnala acestase poate pronunta sau trebuie sa o inainteze catre procuror care se pronunta?
1in primul rand trebuie sa vedeti daca interceptarea a fost legala, adica daca s-a efectuat de organele de politie, dupa propunerea procururului si emiterea autorizatiei de interceptare, localizare si redarea convorbirilor....sau de persoane particulare, care nu au autorizatie si nu au dreptul de a inregistra aceste convorbiri
probele privind aceste activitati sunt doar cele emise si redate de reprezentantii institutiilor publice
2.se poate cere o expertiza pt comparare...este dreptul dvs. sa refuzati
3.nu are legatura ca la perchezitie nu s-au gasit, pt ca s-a efectuat inregistrarea dupa imei, seria tel...nu conteaza locul telefonului sau daca il mai a