avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poate banca sa refuze o incercare de plata la ghiseu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poate banca sa refuze o incercare de plata la ghiseu pentru o rata ipotecara?

Am un credit ipotecar la o banca, unde plateam lunar rate, banii fiind virati intr-un cont si de acolo banca retinea ratele....de aprox 1 luna statul mi-a poprit contul, iar banii din cont au fost trimsi catre stat(cred), iar banca nu si-a incasat rata...eu alimentam contul exact cat trebuia pentru achitarea ratei in respectiva luna...
la banca mi-au spus ca-mi trebuie un codebitor, cu un alt cont ce trebuie deschis la ei, pentru ca banii sa fie trimisi in acel cont iar banca sa se indestuleye din acel cont...
pot sa ma duc sa platesc banii in numerar la ghiseu pentru rata mea, fara sa alimentez contul pentru ca statul sa nu-mi ia banii...banca ma poate refuza? daca da care este temeiul legal...daca nu care este temeiul legal ce pot sa-l invoc...?
multumesc...
va intreb pt ca am gasit acest pasaj ...,,bancile nu vor proceda la decontarea documentelor de plata primite, respectiv la debitarea conturilor debitorilor, si nu vor accepta alte plati din conturile acestora pana la achitarea integrala a obligatiilor fiscale, cu exceptia sumelor necesare platii drepturilor salariale.", ceea ce denota ca este interzisa orice activitate privind contul poprit fara a specifica ceea ce v-am intrebat, adica daca pot plati direct la ghiseu rata, iar banii sa fie incasati de banca.....
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:54, 20 Iunie 2012
probabil ca va este poprit contul in temeiul unui titlu executoriu. Mergeti la banca si stati de vorba cu un ofiter de credite. Expuneti situatia. Acceptati solutiile.
asta oricum faceam....alte detalii...in concret?
Nu va inteleg nervozitatea. Una este "asta oricum faceam..." si alta este: am fost, am vorbit, mai am nelamuriri
nu sunt nervos..dar imi trebuie rspunsuri concrete..temeiuri legale, nu sfaturi prietenesti...adica modalitati in concret de a rezolva ceva...oricum multumesc...pt.sfaturi
daca aveti o astfel de atitudine, va sugerez sa platiti o consultatie la un avocat. Probabil ca veti avea un alt limbaj

Alte discuții în legătură

Executare garant imobiliar iulian_s iulian_s Buna ziua. Situatia in care ma aflu este urmatoarea: - sunt garant imobiliar cu apartamentul pe care il detin - titularul contractului de credit pentru care ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie Rokvit Rokvit Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun ... (vezi toată discuția)