avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare garant imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare garant imobiliar

Buna ziua. Situatia in care ma aflu este urmatoarea:
- sunt garant imobiliar cu apartamentul pe care il detin
- titularul contractului de credit pentru care am garantat nu a mai platit ratele, si in ultimii 4 ani le-am platit eu, neavand de ales, deoarece nu vreau sa-mi pierd locuinta prin executare silita.
- inceapand de acum 2 luni nu mai pot plati ratele deoarece titularul are popriri pe conturi, inclusiv contul in care depuneam eu, iar ultima rata depusa a fost blocata prin poprire.

Intrebarea este: ce optiuni am ? Am fost trimis la un consilier al bancii, care a spus ca va discuta cu juristul si imi va comunica o solutie, dar pana acum (doua saptamani mai tarziu) nu pare sa fi gasit una.
Daca virati sumele in contul titularului, in mod normal ar tebui sa se diminueze corespunzator obligatia de plata asa ca, nu ar mai trebui sa va faceti probleme, chiar daca suma virata a fost poprita, se va diminua creditul(principal+dobanzi).
Pai dv. plateati in contul garantatului? Platiti in contul creditorului direct... in plus, actionati in judecata garantatul pentru sumele platite.
danpopescu2011 a scris:

Daca virati sumele in contul titularului, in mod normal ar tebui sa se diminueze corespunzator obligatia de plata asa ca, nu ar mai trebui sa va faceti probleme, chiar daca suma virata a fost poprita, se va diminua creditul(principal+dobanzi).

Incorect, din moment ce banca ma ameninta cu executarea silita
AVLIL a scris:

Pai dv. plateati in contul garantatului? Platiti in contul creditorului direct... in plus, actionati in judecata garantatul pentru sumele platite.

Care cont al creditorului ? Este vorba de o banca.
Am castigat in instanta procesul cu garantatul. Ii execut "boii de la bicicleta", eu si multi altii care au luat teapa.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
iulian_s, utilizator
Care cont intrebati la ei, ca ala in care achitati pana acum e poprit. Asa le spuneti si asa obtineti informatii. Eu nu am cum sa va spun ca nu stiu nici date despre contractul de garantie si credit, nimic, asa incat nu am cum a va ajuta concret. Generic, cum ziceam, intrebati la creditor, fie el banca sau altceva.
Sau faceti un cont la ei, al dv. si le achitati acolo, asa nu popreste nimeni contul dv.

Va rog nu mai redactati mesaje consecutive, raspundeti tuturor in cadrul aceluiasi mesaj. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virarea intregului salariu de catre banca pentru o poprire anaf NicoletaLG NicoletaLG Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca pentru o poprire de la anaf, banca unde este incasat salariul a virat intreaga suma si nu o treime ... (vezi toată discuția)
Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor LUCAT LUCAT Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva din partea bancii raiffeisen bank CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit ... (vezi toată discuția)