avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire abuziva din partea bancii Raiffeisen Bank
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire abuziva din partea bancii Raiffeisen Bank

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit datoriile si in momentul de fata mi se retin 1/2 din venituri, de asemenea firma este in insolventa. Am mai avut un credit de nevoi personale tot la Raiffeisen pe care am intrat in imposibilitatea de a-l mai achita iar acum banca, desi m-a amenintat in nenumarate randuri ca imi va trimite scrisoare de executare silita, imi retine absolut toate veniturile cu exceptia alocatiei. Ce pot sa fac in situatia aceasta? Ii sun si imi spun ca asta este, banca isi recupereaza banii. Este posibil asa ceva?
Cum as putea proceda ca sa mi se retina 1/3 din venituri, avand in vedere ca am in intretinere si un copil.
Chiar am ajuns intr-o situatie disperata pentru ca nu mai pot retrage absolut nimic.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
CristinaS24, utilizator
Daca executarea silita este ilegala si abuziva aveți posibilitatea de a contesta.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pt mai multe datorii, suma ce v-o poate retine e de maxim 1/2 din salariu.
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns, cum pot face acest lucru?
Asa stiam si eu...chiar e specificat in Codul de procedura civila "pana la 1/2". I-am sunat si spun ca "pentru a-si recupera suma restanta din credit au tot dreptul sa retraga tot, ca vor trimite si scrisoare de executare silita dar nu stiu cand... intre timp pot sa imi incasez salariul in alta parte" - raspuns demn de un reprezentat Raiffeisen.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs sunteti sau nu in executare silita ? adica banca va retine bani la instiintarea executorului sau doar ca asa vor muschii lor ?
daca nu sunteti in executare, nu aveti ce contestatie sa faceti.
Ori dati banca in judecata, ori faceti plangere penala.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog mult sa ma ajutati. sotul meu a avut o firma, ... CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. El a decedat iar eu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita GRYA GRYA Buna ziua, In situatia in care : daca pe langa executarea silita, prin care la munca mi se retine 33,33% din salariu mai am o rata care reprezinta 44% din ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor uracort uracort Am fost administratorul unei firme ce a fost radiata in urma intrarii acesteia in faliment ca urmare a incapacitatii de plata. In timpul functionarii firmei am ... (vezi toată discuția)