Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit datoriile si in momentul de fata mi se retin 1/2 din venituri, de asemenea firma este in insolventa. Am mai avut un credit de nevoi personale tot la Raiffeisen pe care am intrat in imposibilitatea de a-l mai achita iar acum banca, desi m-a amenintat in nenumarate randuri ca imi va trimite scrisoare de executare silita, imi retine absolut toate veniturile cu exceptia alocatiei. Ce pot sa fac in situatia aceasta? Ii sun si imi spun ca asta este, banca isi recupereaza banii. Este posibil asa ceva?
Cum as putea proceda ca sa mi se retina 1/3 din venituri, avand in vedere ca am in intretinere si un copil.
Chiar am ajuns intr-o situatie disperata pentru ca nu mai pot retrage absolut nimic.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e vorba ca le este mai usor , este vorba ca e firesc sa isi recupereze ceea ce v-au dat cu imprumut . Nu au facut nici un abuz , au actionat perfect legal . Bancile nu sunt unitati de bine-facere , sunt business-uri . Chiar m-am mirat ca acel functionar al bancii v-a sfatuit ( de bine , zic eu ) cum sa procedati sa aduceti propriul lui angajator in situatia sa-si incaseze mult-mult mai greu ceea ce ii datorati , - practic - si-a cam “ sabotat “ patronul . Si dvs. il huliti ... Oricum , bancile declara scadenta anticipata a unui credit ( pas anterior - dar absolut necesar - executarii silite ) doar in anumite conditii , nicidecum la cererea debitorului , puteti vedea in contractul de imprumut care sunt acestea . Trebuie sa existe o perioada de intarziere a achitarii ratelor , de obicei de 90 zile , si atunci POT ( dar nu sunt obligati ) sa declare creditul scadent anticipat . Ori , daca s-au platit sume in contul imprumutului , nu aveti acea intarziere . Daca nu veti mai avea cont la ei , nu vor mai fi plati , va executa silit si vor intra alaturi de ceilalti creditori la impartirea sumei poprite . Eu nu am idee ( si cred ca nimeni nu ar putea spune cu exactitate ) daca o instanta ar scadea acel procent de 50% la mai putin , dar - cu Raiffeisen cu tot - ar fi 4 creditori , care oricum isi vor recupera banii extrem de greu ... PS . E in avantajul dvs. ca nu ati facut o restructurare a creditului , daca vi s-ar fi acceptat , trebuia sa platiti noua rata separat de cei 50% popriti deja .
sorin.damian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din nefericire asta este o practica comuna a tuturor bancilor. Atata timp cat nu exista o legislatie care sa amendeze asemenea derapaje, putem vorbi doar la modul liric ( contestatii, timp inutil pierdut si nerecompensat, indolenta, nesimtire, etc. ) Detin vreo 2 cazuri de executare silita pentru pensionari care platesc peste cuantumul legal. Este imposibil de rezolvat pentru niste persoane oneste.
Din pacate asa este...eu inteleg ca si banca doreste sa isi recupereze banii dar trebuie sa i se acorda si o parte din venit persoanei ca sa supravietuiasca pur si simplu.
Executare silita
GRYA
Buna ziua,
In situatia in care : daca pe langa executarea silita, prin care la munca mi se retine 33,33% din salariu mai am o rata care reprezinta 44% din ... (vezi toată discuția)