avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita fidejusor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita fidejusor

Am fost administratorul unei firme ce a fost radiata in urma intrarii acesteia in faliment ca urmare a incapacitatii de plata. In timpul functionarii firmei am contractat o linie de credit la banca (in anul 2007), linie pentru care nu am mai putut plati dobanzile aferente incepand cu anul 2012. Fiind fidejusor al acelui credit, banca a cerut executarea silita a mea personal. Precizez ca tot patrimoniul firmei (marfuri, bunuri mobile, etc) a fost executat de lichidator si sumele incasate au fost directionate catre Administratia financiara pentru sumele datorate sub forma de taxe si impozite. De asemenea, a ramas nerecuperata de la diversi clienti care erau in acel moment in stare de insolventa, faliment ori activi circa 2 mld lei vechi (200.000 RON). Lichidatorul nu a intreprins nimic pentru recuperarea acestor creante. Eu personal nu detin bunuri de nici o natura si, din nefericire nici nu am un loc de munca pentru a avea venituri din care sa pot plati o eventuala esalonare a ratelor (cu toate ca executorul judecatoresc, in somatia emisa precizeaza ca suma trebuie platita in 1 zi - lucru imposibil). Ce risc in acest caz ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: mift , utilizator 21:22, 14 Noiembrie 2017
Daca nu aveti nici un bun mobil sau imobil nu au ce sa va faca.
Doar ca pe viitor orice veti avea pe numele dvs va fi executat. Va veti angaja veti avea popriere pe salariu si pe conturi. Cam asta e in mare. Pe latura penala nu veti avea nici o problema.
La inceput va fi mare "zarva" din partea executorului, dupa primul an - in care va ploua cu somatii si notificari - se va lasa linistea, iar dosarul dvs va fi dat uitarii.
Iar dupa inca vreo 3 - cu putin noroc - va veti putea angaja legal, dobandi bunuri pe numele dvs, dreptul de a mai cere executarea dvs silita fiind prescris.
tin sa va multumesc pentru informatii - recunosc ca ma mai linistesc auzind astea. Am ajuns intr-o situatie disperata, si asta doar din cauza nepasarii celor ce ar trebui sa protejeze populatia de rapacitatea bancherilor ce nu se mai satura de bani. In tot acest timp am platit peste 2 mld lei dobanzi aferente creditelor si, cand criza economica ne-a doborat pe multi dintre noi (am pierdut si locuinta pe care o aveam ipoteca) cei ce ar trebui sa-si protejeze locuitorii se fac ca nu vad.
Inca o data, va multumesc mult!
Cu toata consideratia!
Buna ziua. Am și eu o problema in calitate de fidejusor. In aprilie 2010 firma la care semnasem că și fidejusor s-a vindut. Eram soția administratorului. In 13.01.2011 s-a emis sentința -admite cererea executorie, irevocabilă. In 07.03.2016 mi s-au făcut poprire pe salariu de către un executor judecătoresc pentru suma de 594.000. Se poate contesta cumva poprirea? Am fost la avocați, nu am rezolvat nimic, la OPC mi s-au zis că nu e logic să plătesc din moment de nu sunt consumator. Dar atît. Avind salarul minim poprit jumătate, nimeni nici macar nu vrea sa se uite peste acte, nici macar peste alte popriri ale mele primite la care se putea depune contestație că erau prescrise de multi ani. Că să fie tacimul complet, pentru că am fost colaborator la asigurări s-au trezit după 8 ani să îmi blocheze contul din banca. Nu era de ajuns că iau numai jumătate din salar banca mi-a oprit din jumătate încă 1/3 pentru poprirea de la ANAF. Degeaba am depus acte și contestație, reclamație, răspunsul OPC a fost că ANAF e terț poprit. Atunci unde e legea că este ilegal sa se retina mai mult de 1/2 din salar? Un mediator mi-a "tradus", atîta vreme cînd orice avocat vede că am 515 lei salariu pe lună, nimeni nu se va obosi sa se uite peste dosar. Sincer, nu știu unde să mă mai duc să pot rezolva măcar cu poprirea de la fidejusiune. Nu mai știu nimic de firma respectiva, vinduta. De la executor am aflat că de firma se ocupa ceva firma de insolventa. Am fost să văd spatiile pentru care se luase creditul și este activitate, sa înțeleg că au fost date în chirie, un spatiu l-am văzut renovat, și acolo este activitate. Ori e chirie ori vînzare. Și mi se reține și mie? Chiar pentru noi fidejusorii nu se poate face chiar nimic în afara sa plătim sumele alea enorme? Mulțumesc frumos și scuzați că am scris așa mult, dar nu mai știu cum să o scot la capăt. O seara placuta
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
mift, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire abuziva din partea bancii raiffeisen bank CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca sonya33 sonya33 buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)